Hlavní obsah

Zidane na hřišti. I na lavičce. Legendární Francouz nasadil svého syna. Jak si vedl?

Fotbalisté Realu Madrid si ve středečním zápase španělského poháru s chutí zastříleli. V odvetě Copa del Rey porazili třetiligové Deportivo Leonesa 6:1, v součtu s prvním duelem zvítězili 13:2 a bez problému postoupili do osmifinále. Bílý balet nastoupil s velmi pozměněným kádrem, do hry se dostali převážně mladíci. Jedním z nich byl i prvorozený syn trenéra Zinedina Zidaneho Enzo Fernández, který svůj debut hned po 18 minutách na hřišti ozdobil gólem.

Enzo Fernández střílí svůj první gól za hlavní tým Realu Madrid

 
Článek

Lepší začátek si už ani přát nemohl. Jednadvacetiletý nejstarší potomek bývalého francouzského záložníka si odbyl premiéru za hlavní tým madridského velkoklubu a hned skóroval. Enzo Fernández hrál od začátku druhého poločasu, když vystřídal Isca a v 63. minutě se zapsal do střelecké listiny, když přízemní ranou z hranice pokutového území překonal brankáře Leandra a zvýšil na 4:1.

Enzova pozice je ve středu zálohy, kde operoval i jeho otec. Na rozdíl od něj si před prvním startem v „A" mužstvu musel odbýt více než 40 utkání v rezervě slavného celku, kde hraje po boku svého mladšího bratra Luky. Mladší sourozenci Theo a Elyaz jsou členy juniorského výběru.

Debut v základní sestavě si připsali i další mladí hráči. Sedmnáctiletý norský teenager Martin Ødegaard se gólově neprosadil. Naopak hattrickem se blýskl třiadvacetiletý útočník Mariano Díaz, jenž má na svém kontě i start v Lize mistrů. Forvard z Dominikánské republiky odehrál druhého listopadu pět minut proti Legii Varšava (3:3).

Reklama