Hlavní obsah

Barcelona - Espaňol 4:1Barcelona jednoznačně ovládla derby s Espaňolem

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony porazili v nedělním 16. kole španělské ligy v městském derby Espaňol 4:1. Na vedoucí Real ztrácejí z druhého místa tři body, "Bílý balet" má ale zápas k dobru. Barcelona prodloužila sérii bez porážky na devět zápasů, po stejném počtu utkání naopak skončila neporazitelnost Espaňolu.

Foto: Manu Fernandez, ČTK/AP

Kanonýr Barcelony Luis Suárez (vlevo) oslavuje s Lionelem Messim jednu ze dvou tref v derby s Espaňolem,

Článek

První šanci měl v sedmé minutě po rychlém brejku domácí útočník Neymar, netrefil však branku. O deset minut později už se ale jeho tým radoval, když se po Iniestově pasu za obranu prosadil Suárez. Espaňol inkasoval venku poprvé od 22. září.

Krátce po změně stran se Suárez dostal do další šance, gólman López ale jeho pokus zneškodnil. Zároveň se však při zákroku zranil a mezi tyčemi jej musel nahradit Jiménez. I jemu vzápětí uruguayský kanonýr Suárez vstřelil branku a radoval se z 12. trefy v sezoně.

O minutu později navýšil náskok domácích Alba. Za hosty posléze sice snížil z první střely Espaňolu na branku David López, poslední slovo ale měl úřadující mistr. Na konečných 4:1 upravil Messi a přidal se ke spoluhráči Suárezovi do čela tabulky střelců.

Španělská fotbalová liga - 16. kolo
Leganés - Eibar 1:1 (23. Guerrero - 76. Bebé)
La Coruňa - Pamplona 2:0 (7. Andone, 42. Babel)
FC Barcelona - Espaňol Barcelona 4:1 (18. a 67. Suárez, 68. Alba, 90. Messi - 79. D. López)

Reklama

Související témata: