Hlavní obsah

Real šest miliónů eur za video s Pepém jako Hannibalem Lecterem od Katalánců nedostane

Madrid/Praha

Real se odškodného šesti miliónů eur nedočká. Nakonec ani 20 tisíc eur, které mu přiřkl soud nižší instance, od katalánské televize TV3 nedostane. Nejvyšší španělský soud totiž všechny požadavky madridského klubu zamítl, takže na Santiago Bernabéu po soudních řízeních vlekoucích se přes tři roky jen hořce zaplakali. Videoklip nepřekročil hranice toho, co je povoleno v takovémto typu sportovního programu, zdůvodnil rozsudek soudce.

Foto: Sport.cz

Pepe jako Hannibal Lecter z Mlčení jehňátek.

Článek

Na obrazovkách katalánské televize TV3 se před třemi lety v rámci fotbalové debaty ve studiu objevil videoklip, v němž hráči madridského Realu nahánějí a v jednom kuse nevybíravě faulují největší barcelonskou hvězdu Lionela Messiho. Zvláště obránce Bílého baletu Pepé se v hrubých zákrocích přímo libuje.

Sestřih faulů na Messiho je přitom kombinován se závěry lovu hyen z dokumentárního pořadu National Geographic, kde hyeny loví antilopy a požírají je ještě za živa.

Překročení hranic?

Na obrazovkách defiloval samo sebou nejen Pepé označený mimochodem v žebříčku Soccer World za druhého nejnečistějším způsobem hrajícího fotbalistu světa, ale i další hráči Realu současnosti i minulosti. Třeba Xabi Alonso, Mesut Özil, Ricardo Carvalho, Sergio Ramos, Lassana Diarra, Alvaro Arbeloa a Juanito.

Videoklip pak končí záběrem na Pepého jako Lectera, kanibala z filmu s Anthonym Hopkinsem Mlčení jehňátek.

Mezi Realem a Barcelonou panuje odvěké nepřátelství, které fanoušci katalánského klubu svého času demonstrovali i tím, že hodili na Luíse Figa prasečí hlavu poté, co přestoupil z Camp Nou do Realu.

I proto považoval Real videoklip katalánské televize za provokaci, která jeho hráče ponižuje a pomlouvá. Domáhal se odškodnění šest miliónů eur, jenže si vysoudil jen dvacet tisíc. Nejvyšší španělský soud ovšem i tento verdikt zrušil, protože přes provokativní charakter a líčení agresivní povahy fotbalistů Realu nepřekračuje hranice svobodného projevu ani toho, co je povoleno v takovémto typu sportovního programu.

Reklama

Související témata:
Hannibal