Hlavní obsah

Srovnávají už i naše syny, žasne Ronaldo po dalším individuálním ocenění, kam až jde rivalita s Messim

Madrid/Praha

Teď hvězdnému Portugalci Cristianovi Ronaldovi patří i obdiv celé Číny. Po prosincovém vítězství v anketě Zlatý míč France Footballu a lednovém vyhlášení nejlepším hráčem světa v anketě FIFA se dočkal i třetí velké pocty, neboť v internetovém hlasování čínských fotbalových fanoušků na portálu Tung-čchiou-ti byl světovou jedničkou zvolen zase on. Pochopitelně před svým největším rivalem Messim. „Děkuji všem čínským fanouškům za podporu,“ napsal na Instagram a přidal svou fotografii s trofejí.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

Cristiano Ronaldo při vyhlášení v Curychu, jeho syn a přítelkyně Georgina Rodriguezová.

Článek

Pochopitelně, rozpovídal se při té příležitosti o rivalitě s Argentincem Messim, neboť ti dva jsou porovnáváni v jednom kuse.

„Pro mě slovo porovnávat neexistuje. Každý jsme jiný, jen prostě děláme stejnou práci. A tím to končí," přiznal Ronaldo, že se mu neustálé srovnávání příčí. „ Cristiano je Cristiano a Messi je Messi. Jsme oba velcí hráči. Individuální a kolektivní tituly mluví samy za sebe."

Vzájemná averze, natož pak nepřátelství mezi dvěma fotbalovými velikány podle Ronalda neexistuje.

„On se snaží odvádět pro svůj tým to nejlepší, což platí i pro mě. Jsme rivalové, protože hrajeme a hrát budeme za různé kluby, ale když jsme spolu, chováme k sobě vzájemný respekt," tvrdila portugalská hvězda ve službách Realu.

K jednomu se ale přece jen přiznal. „Vím, lidé se různými srovnáními baví, což je normální. Ale jde to už tak daleko, že jsou srovnáváni i naši synové. Který z nich je bystřejší, rychlejší, vnímavější, jde to dokonce tak daleko, že se už teď rozebírá, zda má můj Cristiano větší předpoklady hrát v budoucnu za Real, nebo Messiho Thiago za Barcelonu. V tom už nevidím vůbec žádný smysl," podivoval se Ronaldo.

Reklama