Hlavní obsah

Alavés slaví po postupu do finále poháru jeden z největších úspěchů v historii

Madrid
Aktualizováno

Senzace. Fotbalisté Deportiva Alavés dosáhli středečním postupem do finále Španělského poháru jednoho z největších úspěchů v téměř stoleté historii klubu. Baskický tým zdolal po bezbrankovém prvním duelu v odvetě semifinále 1:0 Celtu Vigo a o cennou trofej se utká 27. května s obhájcem Barcelonou.

Foto: Alvaro Barrientos, ČTK/AP

Fotbalisté Deportiva Alavés dosáhli středečním postupem do finále Španělského poháru jednoho z největších úspěchů v téměř stoleté historii klubu. Pořádně jej slavili i hráči Deyverson Silva a Carlos Vigaray (vpravo).

Článek

"Ani v nejdivočejších snech jsme si něco takového nedokázali představit. Ale za všechno, co jsme dosud dokázali, jsme si to zasloužili," uvedl záložník Alavésu Kiko Femenía.

Deportivo bylo založeno v roce 1921 a v dlouhé historii hrálo pouze jedno finále. V roce 2001 se fotbalisté Alavésu utkali s Liverpoolem o Pohár UEFA a v divokém zápase podlehli anglickému velkoklubu 4:5 v prodloužení.

Do první španělské ligy se tým z města Vitoria-Gasteiz vrátil před touto sezonou po deseti letech, z nichž čtyři strávil dokonce ve třetí nejvyšší soutěži. Premiérové výhry po comebacku do La Ligy dosáhl Alavés loni v září nečekaně na Nou Campu, kde výhrou 2:1 šokoval právě svého budoucího soupeře ve finále poháru Barcelonu.

"Tenhle úspěch si vychutnáme a ve finále v květnu se utkáme o slávu. Ale do historie jsme se už zapsali," uvedl kapitán Manu García po středeční výhře nad Vigem, jež ve čtvrtfinále vyřadilo Real Madrid.

Španělský fotbalový pohár - semifinále, odveta
Alavés - Vigo 1:0
Branka: 82. Edgar, první zápas 0:0, postoupil Alavés.
Ve finále se utká 27. května s Barcelonou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články