Hlavní obsah

Okamžiky hrůzy střídá úleva. Hvězda je z nejhoršího venku

Madrid

Okamžiky hrůzy střídá úleva. Známý útočník Fernando Torres, kterému během čtvrtečního utkání zapadl po ošklivém faulu jazyk, je v pořádku. Útočník Atlétika Madrid poděkoval všem fanouškům z nemocnice za podporu. I jemu je ale jasné, že šlo o život. Na trávníku mu pomohli spoluhráči, když mu vyndali zapadlý jazyk, zbytek práce udělali lékaři v nemocnici, kde byl hráč přes noc na pozorování.

Foto: Miguel Vidal, Reuters

Známý španělský fotbalový útočník Fernando Torres z Atlétika Madrid bojoval v utkání s La Coruňou o život. Chvíli byl v bezvědomí a skončil v nemocnici.

Článek
Fotogalerie

V české nejvyšší soutěži zůstal před pár dny ležet bezvládně na zemi gólman Bohemians Berkovec, teď podobné okamžiky hrůzy zažili fanoušci Atlétika Madrid, když se k zemi skácel známý útočník Fernando Torres v duelu s La Coruňou. Stejně jako gólmanovi v Praze pomohl útočník Slovácka Kone, měl i Torres po boku rychle pomocníky.

Bývalý hráč Liverpoolu a Chelsea se střetl se soupeřem hlavou a chvíli byl v bezvědomí. Spoluhráči mu okamžitě spěchali na pomoc. Po několika minutách byl Torres odnesen ze hřiště na nosítkách, když mu lékaři zpevnili límcem oblast krku. Zavládly obavy z těžkého zranění. V nemocnici se hráč podrobil vyšetření CT, kdy lékaři zkoumali oblast hlavy a krku. Noc strávil v nemocnici.

Teď už si ale fandové i kamarádi hvězdy mohou oddechnout. Torres totiž na sociální síti napsal. "Moc všem děkuji za podporu. Vaše zprávy mě moc povzbudily," uvedl fotbalista s tím, že věří v brzký návrat k fotbalu.

Anglická média střet přirovnávají k situaci, kdy si v Premier League záložník Hullu Ryan Mason vážně poranil hlavu, když mu praskla lebka. "Torres má poraněnou hlavu, všichni na něj myslíme a máme strach, aby byl v pořádku," hlásil po utkání trenér Atlétika Diego Simeone.

"V takové chvíli nemyslíte na fotbal, ale máte starost jen o Fernandovo zdraví. Doufám, že bude brzy v pořádku," doplnil kouče útočník Antoine Griezmann.

"Bylo to hodně děsivé pro všechny," prohlásil pro změnu Felipe Luis. "Zprávy, které jsme ale teď dostali, jsou pozitivní. Věříme, že se Fernando brzy zotaví."

Zpráva o zranění útočníka se rychle rozletěla do Evropy, útočníkovi psali třeba i bývalí spoluhráči Cesc Fabregas a Didier Drogba.

Reklama

Související témata: