Hlavní obsah

Barcelona - Vigo 5:0Messi dirigoval barcelonskou demolici Celty Vigo

Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony vyhráli 5:0 nad Celtou Vigo a uhájili první příčku v tabulce španělské ligy. Druhý Real Madrid zvítězil 4:1 v Eibaru a nadále ztrácí na Katalánce jeden bod. Jasnou výhru Barcelony řídil Lionel Messi, který dva góly dal a na další dva přihrál. S 23 góly vede tabulku střelců.

Foto: Vincent West, Reuters

Radost hráčů Realu Madrid z gólu na hřišti Eibaru.

Článek

Messi se poprvé blýskl ve 24. minutě, kdy z poloviny hřiště prokličkoval až na hranici vápna a střelou po zemi k tyči otevřel skóre. Ještě do poločasu zvýšil pohledným dloubáčkem Neymar, který využil přihrávku od Messiho.

Argentinský útočník měl podíl i na brance Ivana Rakitiče, ke kterému přiťukl Messiho střílený centr Rafinha. Po rohu rozehraném nakrátko nahrál Messi na gól Samuelu Untitimu a své galapředstavení zakončil pětinásobný nejlepší fotbalista světa druhým gólem po individuální akci.

Zazářil i útočník Realu Madrid Karim Benzema, jenž se vrátil do sestavy při absenci Cristiana Ronalda a Garetha Balea, a hned zařídil tři branky.

Real o vítězství rozhodl už v úvodní půlhodině. Ve 14. minutě Benzema nadvakrát překonal brankáře Yoela, o devět minut později pak využil přesný centr Jamese Rodrígueze. Oba si role vyměnili ve 29. minutě, tentokrát přihrál Benzema a zakončil kolumbijský záložník.

Čtvrtou branku vsítil v 60. minutě po rychlém protiútoku Marco Asensio. Baskický celek už pouze zkorigoval skóre v 72. minutě zásluhou přesné hlavičky Rubéna Peni.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:
Leganés - Granada 1:0 (83. Machis)
Eibar - Real Madrid 1:4 (72. Peňa - 14. a 25. Benzema, 29. Rodríguez, 60. Asensio),
Villarreal - Espaňol Barcelona 2:0 (45. Soriano, 80. vlastní D. Lopéz)
FC Barcelona - Vigo 5:0 (24. a 64. Messi, 40. Neymar, 58. Rakitič, 61. Umtiti)

Reklama

Související témata: