Hlavní obsah

Real Madrid - Alavés 3:0Real i Barcelona zvítězily a v tabulce je stále dělí dva body

Aktualizováno

Fotbalisté Realu Madrid porazili v 29. kole španělské ligy Deportivo Alavés 3:0 a v čele tabulky mají dvoubodový náskok před druhou Barcelonou, která zvítězila 4:1 v Granadě. Real prodloužil sérii bez porážky na šest zápasů, hosté naopak po třech utkáních nebodovali. Sevilla pouze remizovala s Gijónem 0:0 a zůstala na čtvrtém místě o skóre za Atléticem Madrid.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo v průběhu ligového duelu s Alavésem.

Článek
Fotogalerie

Pro Real nezačal zápas s Alavésem dobře, neboť se už po deseti minutách zranil stoper Varane a nahradit jej musel Carvajal. Herně ale byl domácí favorit lepší a v 31. minutě se dostal do vedení po Benzemově gólu. Francouzský útočník skóroval v La Lize do sítě všech 31 soupeřů, proti kterým nastoupil.

Po změně stran se dostali do několika šancí i hosté, ale Deyverson, Méndez ani García nemířili přesně. Bílý balet utkání definitivně rozhodl až v úplném závěru, kdy skórovali Isco a Nacho.

Barcelona v Granadě nastoupila bez vykartovaného útočníka Messiho i stopera Piquého. V 17. minutě musela řešit další nepříjemnost, když se zranil Rafinha, jenž původně doplnil útočnou trojici právě místo argentinského kanonýra.

Rafinhu nahradil Alcácer a i poté byl katalánský velkoklub jasně lepším týmem. Zejména Suárez byl velmi aktivní a gólu se dočkal minutu před přestávkou, když po Albově dalekonosném pasu přeloboval brankáře Ochou. Jenže ihned po přestávce se po Saunierově pasu za obranu trefil Boga a po pěti minutách na hřišti z první střely domácích na branku vyrovnal.

Pak ale Suárez poslal do úniku Alcácera, který vstřelil třetí ligový gól v barcelonském dresu po letním příchodu z Valencie. Suárez se v tu chvíli stal prvním hráčem v elitních evropských ligách, který v této sezoně dosáhl dvouciferného počtu gólů (23) i asistencí (10).

Závěr se Granadě nevydařil. Záložník Agbo dostal mezi 79. a 82. minutou dvě žluté karty a vzápětí si míč do vlastní brány srazil Saunier. V nastavení pak upravil na konečných 4:1 Neymar. Granada prohrála poslední čtyři duely a na příčky zajišťující záchranu ztrácí osm bodů.

Ačkoli byla Sevilla po celý zápas aktivnější, Gijón několikrát podržel brankář Cuéllar. V 65. minutě zasáhl Amorebieta ve vápně míč rukou, penaltu ale Sevilla k dispozici nedostala. Obránce hostů se navíc při zákroku zranil.

Andaluský tým čeká na výhru už čtyři zápasy, což se mu stalo poprvé pod vedením trenéra Jorgeho Sampaoliho. Osmnáctý Gijón bodoval potřetí za sebou a na nesestupové pozice ztrácí pět bodů.

Španělská fotbalová liga - 29. kolo:
FC Sevilla - Gijón 0:0
Real Madrid - Alavés 3:0 (31. Benzema, 85. Isco, 88. Nacho)
Valencie - La Coruňa 3:0 (10. Garay, 29. vlastní Albentosa, 90.+1 Cancelo)
Granada - FC Barcelona 1:4 (50. Boga - 44. Suárez, 64. Alcácer, 83. vlastní Saunier, 90.+1 Neymar).

Reklama

Související témata: