Hlavní obsah

Real Madrid - Valencie 2:1Barcelona i Real v boji o španělský titul opět vyhrály

Madrid
Aktualizováno

Fotbalisté Barcelony zvládli v 35. kole španělské ligy městské derby a po vítězství 3:0 nad Espaňolem dál vedou tabulku o skóre před Realem Madrid. "Bílý balet" porazil Valencii 2:1 a má nadále zápas k dobru. Třetí Atlético vyhrálo zásluhou drtivého úvodu v Las Palmas 5:0, tři kola před koncem soutěže je po Pamploně dalším sestupujícím týmem Granada.

Foto: Susana Vera, Reuters

Cristiano Ronaldo z Realu Madrid po zahozené penaltě proti Valencii.

Článek

Real otevřel skóre ve 27. minutě zásluhou přesné hlavičky Cristiana Ronalda. Pro portugalského útočníka to byla 20. ligová trefa v sezoně a zároveň 367. gól v rámci pěti nejlepších lig na světě, čímž překonal absolutní rekord Jimmyho Greavese. Po změně stran měl příležitost přidat další branku, střelu z pokutového kopu mu ale lapil brankář Alves.

Valencie vyrovnala v 82. minutě, kdy se parádní střelou z přímého kopu uvedl Parejo. Hostům to však nakonec na body nestačilo, o čtyři minuty později totiž zařídil výhru favorita obránce Marcelo.

Barcelona se v derby s Espaňolem první poločas trápila, nakonec ale dokázala navázat na vítězství z El Clásica a během jednoho týdne vyhrála i druhý prestižní duel. O vítězství v derby nad Espaňolem rozhodl v 50. minutě Luis Suárez, jenž využil nefungující ofsajdovou past domácí obrany a přesně zakončil samostatný únik. Na 2:0 zvýšil v 76. minutě Rakitič a třetí gól přidal znovu Suárez. Espaňol nevyhrál ani 16. katalánské derby v řadě.

Hráči Atlética nastříleli Las Palmas tři góly během úvodních 18 minut, což se jim nepodařilo 60 let. Dva přesné zásahy si připsal Gameiro, jednou skóroval Saúl. V 72. minutě pak přidal čtvrtou branku Thomas a v závěru upravil na 5:0 Torres. Atlético dosáhlo nejvyšší venkovní výhry pod trenérem Simeonem.

Tony Adams prohrál i čtvrté utkání v roli hlavního kouče Granady a jeho tým se po porážce 1:2 na hřišti San Sebastianu loučí s nejvyšší soutěží. Rozhodující gól vstřelil v 84. minutě domácí útočník Juanmi. San Sebastian se po třetí výhře v řadě posunul na pohárové šesté místo.

Španělská fotbalová liga - 35. kolo:
San Sebastian - Granada 2:1 (45. Vela, 84. Juanmi - 65. Ramos)
Real Madrid - Valencie 2:1 (27. Ronaldo, 86. Marcelo - 82. Parejo),
Las Palmas - Atlético Madrid 0:5 (2. a 18. Gameiro, 17. Saúl, 72. Thomas, 90.+1 Torres)
Espaňol Barcelona - FC Barcelona 0:3 (50. a 87. Suárez, 76. Rakitič).

Reklama

Související témata: