Hlavní obsah

Barcelona získala z čínské ligy brazilského záložníka Paulinha

Fotbalisté Barcelony mají druhou větší letní posilu. Po obránci Nélsonovi Semedovi získali brazilského reprezentačního záložníka Paulinha. Do čínského celku Kuang-čou Evergrande za něj vedení klubu pošle 40 miliónů eur (asi 1,04 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Brazilský záložník Paulinho (vlevo) z týmu Kuang-čou Evergrande míří do slavné Barcelony.

Článek

Devětadvacetiletý Paulinho patřil v Barceloně mezi nejžádanější posily a čínská média informovala, že vedení Kuang-čou odmítlo už dvě její předchozí nabídky. S katalánským gigantem má po zdravotní prohlídce podepsat čtyřletou smlouvu s výstupní klauzulí 120 miliónů eur a v úterý bude oficiálně představen fanouškům.

Paulinho před čtyřmi lety zamířil z brazilských Corinthians do Tottenhamu za 20 miliónů eur, což byl tehdy klubový rekord. V Premier League však nenaplnil očekávání a za 14 miliónů eur odešel do Číny za koučem Luizem Felipem Scolarim, který ho předtím vedl i v reprezentaci. V Kuang-čou se stal klíčovým hráčem, což mu pomohlo i v národním týmu.

Barcelona shání posily poté, co byl začátkem měsíce definitivně završen očekávaný odchod útočníka Neymara. Pětadvacetiletý brazilský fotbalista přestoupil za rekordních 222 miliónů eur (zhruba 5,8 miliardy korun) do Paris St. Germain, kde podepsal pětiletou smlouvu.

Paulinho však není přímou náhradou za Neymara, jelikož hraje ve středu zálohy. Tam se bude prát o místo s Andrésem Iniestou, Ivanem Rakitičem, Denisem Suárezem, Rafinhou či Andrém Gomesem. Barcelona se nyní snaží podle spekulací médií získat za Neymara z Liverpoolu dalšího Brazilce Coutinha či Ousmanea Dembélého z Dortmundu.

Reklama

Související témata: