Hlavní obsah

Real začne bez Ronalda, Barcelona loví

Madrid

Real, nebo Barcelona? Jiné kandidáty na titul španělského fotbalového mistra fanoušci ani odborníci nevidí. Po nevydařené sezóně dostal nový kouč katalánského velkoklubu Ernesto Valverde jednoznačný úkol – sesadit Real v nové sezóně z obou trůnů, tedy v dnes začínající Primera División i v Lize mistrů.

Foto: Peter Cziborra, Reuters

Cristiano Ronaldo bude zkraje ligy Realu chybět.

Článek

Real by prožil vcelku klidné léto, kdyby v úvodním duelu španělského Superpoháru právě s Barcelonou nebyl vyloučen Cristiano Ronaldo, který navíc strčil do rozhodčího. Dostal celkem zákaz na pět zápasů, z nichž si první „odseděl" v odvetě, kterou Real vyhrál 2:0.

„Je to komplikace, když přijdete o takového hráče. Na druhou stranu jsme si hru bez Ronalda už vyzkoušeli a zvládli jsme to," konstatoval kouč Zinédine Zidane. Ronaldo bude chybět proti La Coruni, Valencii, Levante a San Sebastianu.

V Realu panuje klid

Real v létě opustili stoper Pepé do Besiktase Istanbul, útočník Morata do Chelsea a záložník James Rodríguez byl zapůjčen Bayernu. Mezi vesměs mladými hráči, kteří na Santiago Bernabéu přišli, není žádná hvězda.

„Není důvod nakupovat za každou cenu," vysvětlil v Realu nevídaný klid Zidane. Není tajemstvím, že by Real rád získal osmnáctiletou střeleckou hvězdičku Monaka Mbappého, kterého ale údajně ulovili Pařížané. Zidane se poohlíží také po brankáři.

Na Camp Nou bylo o přestávce mnohem rušněji. Jako nejdražší fotbalista historie odešel za 5,8 miliardy korun Neymar do Paris St. Germain. Žádná superhvězda ale nepřišla, pokud za ní nelze považovat obránce Semeda z Benfiky. Také Barcelona si dělala zálusk na Mbappého a upínala se k příchodu Dembélého z Dortmundu, který si chtěl přestup vyvzdorovat a byl vyřazen z kádru. „Jsme dost silní na to, abychom se vrátili ve Španělsku i v Evropě na výsluní," odmítl spekulace o slabší Barceloně Lionel Messi. Tomu bude na startu sezóny několik týdnů chybět zraněný parťák Luis Suárez.

Třetí vzadu Atlético Madrid, udrželo hvězdy Griezmanna a Saúla a změnilo působiště. Po 51 letech se ze stadiónu Vicenteho Calderóna přestěhovalo do nového stánku Wanda Metropolitano pro 68 000 diváků. První tři kola Atlético odehraje kvůli finálním úpravám na stadiónu venku. V La Lize ho pokřtí až 16. září proti Málaze.

Reklama

Související témata: