Hlavní obsah

Liga bez úhlavního nepřítele z Barcelony? To si nedokážu představit, přiznal kapitán Realu

Madrid

Kapitán fotbalistů Realu Madrid Sergio Ramos doufá, že napjatá politická situace v Katalánsku nevyústí v odchod FC Barcelona ze španělské ligy. Soutěž bez úhlavního rivala si jednatřicetiletý obránce nedokáže představit.

Foto: Juan Medina, Reuters

Sergio Ramos, kapitán Realu Madrid

Článek

Katalánsko v pátek vyhlásilo nezávislost, kterou ale madridská vláda neuznala a následně regionu omezila autonomii a převzala nad ním moc. Už dříve se spekulovalo o tom, že by Barcelona a další katalánské kluby v případě odtržení od Španělska mohly hrát ligovou soutěž v jiné zemi.

Souboje Realu s Barcelonou přitom dlouhodobě patří k nejsledovanějším fotbalovým utkáním po celém světě. "Je těžké si představit La Ligu bez Barcelony. Chtěl bych, aby tady pokračovala a nic se neměnilo," řekl Ramos rozhlasové stanici Onda Cero.

"Situace ve Španělsku mě bolí, protože myslím, že jsme společně silnější. Je mi líto, že takhle teď Španělsko vnímá okolní svět," doplnil reprezentační obránce.

Barcelona má po deseti kolech španělské ligy v čele tabulky už osmibodový náskok na třetí Real Madrid. Obhájce titulu naposledy v neděli i s Ramosem v sestavě překvapivě prohrál na hřišti katalánského nováčka Girony 1:2.

Chyběly by vám ligové souboje Realu Madrid s Barcelonou?
Ano. Na El Clásico se těším vždycky dlouho dopředu.
85,9 %
Ne. Je to jen jeden z mnoha šlágrů evropských soutěží.
14,1 %
Celkem hlasovalo 4027 čtenářů.

Reklama

Související témata: