Rubriky:

Španělsko

Krádež století! A zrovna Messimu. Barcelona po neuznaném gólu podpořila zavedení videa

27. listopadu 2017 10:41 - Madrid

Křivda, krádež v přímém přenosu. Fotbalová Barcelona zuří, že ji při ligovém utkání ve Valencii arbitr okradl o gól a nejspíš i výhru. Zakončení Lionela Messiho v první půli skončilo za čárou a Katalánci měli slavit gól, ale rozhodčí Ignacio Iglesias trefu neuznal. Podle arbitra nebyl míč celým objemem za čárou. Videozáznamy však potvrdily, že měl gól platit. To se ale nestalo a duel skončil 1:1.

 

Heino Kalis, Reuters

Messi ve 30. minutě vystřelil z voleje z hranice vápna, gólman Neto si míč nešikovně srazil do branky, odkud ho ale rychle vyškrábl a založil protiútok, ze kterého domácí málem otevřeli skóre. "Ve finále je důležité, že jsme dokázali vyrovnat, ale rozhodčí udělal obrovskou chybu. I já jsem z poloviny hřiště viděl, že to byl gól," řekl obránce Jordi Alba.

Dívali jsme se na to o přestávce a bylo to jasné. Naprosto jasné. Například faul si může každý vyložit jinak, ale tohle by měl rozhodčí vidět," přidal Alba, který gólem osm minut před koncem zachránil Barceloně bod poté, co se po hodině hry prosadil Rodrigo.

Španělská liga je jediná z pěti největších evropských soutěží, která zatím nezavedla tzv. goal line technology posuzující, jestli míč přešel brankovou čáru. Barcelona si tak zopakovala nepříjemný zážitek z minulé sezony, kdy jí při remíze 1:1 se San Sebastianem rovněž nebyl uznán regulérní gól.

Od příští sezóny by však měla La Liga zavést videorozhodčího, který pomůže při posuzování brankových situací, rozhodování o pokutových kopech a červených kartách. Tento systém už funguje v Německu a Itálii a v testovacím režimu se využívá i v české juniorské lize.

"Samozřejmě bude pořád dost věci, se kterými video nepomůže. Ale doufám, že by minimálně pomohlo odstranit věci, jako byla tahle," řekl záložník Barcelony Sergio Busquets. "Potřebujeme evoluci. La Liga má nejlepší hráče na světě, je to nejlepší liga a zaslouží si nejlepší technologii. Míč byl za čárou a rozhodčí ani asistent si toho nevšimli," dodal.

ČTK, Sport.cz

Zrušit


Podsekce:

       
  • Souhrn
  • Výsledky
  • Kalendář
  • Tabulky

Načítám data
Vyčkejte prosím, načítám data..