Hlavní obsah

Real není nikdy mrtvý, protože má svou DNA, odmítá kouč Barcelony, že o titulu už je rozhodnuto

Madrid/Praha

Pokořili Real v jeho chrámu, a dokonce už potřetí v řadě, na Bílý balet mají k dobru čtrnáct bodů, přesto trenér Barcelony i jeho svěřenci unissono tvrdí: Vítězství v El Clásico nic nerozhodlo. „Real není ze hry, protože Real není nikdy mrtvý. Má totiž své DNA,“ odmítl kouč Barcelony Ernesto Valverde, že by po třígólový výhře na Santiago Bernabéu měl jeho tým ligový primát jistý.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Luis Suárez z Barcelony slaví gól v El Clásiku.

Článek
Fotogalerie

Ostatně, nejen trenér, ale třeba Andres Iniesta takto hovořil. „K Realu chováme velkou úctu, protože ho všichni uznáváme, je jedním z nejlepších týmů světa. Do konce soutěže chybí ještě spousta zápasů a on v minulosti mockrát dokázal, že pro něj není nic nemožné," nepovažuje ani on čtrnáctibodové aktivum za směrodatné.

„Jsme samozřejmě šťastní, protože jsme porazili skvělý tým, ale nemyslím, že bychom zasadili rozhodující ránu jeho mistrovským ambicím. Jsme ještě pořád v první polovině soutěže a před námi je dlouhá cesta," zachovával zdrženlivost kouč Katalánců a připomínal, že těžko mluvit o čtrnáctibodovém náskoku, když Real zatím odehrál o zápas méně.

Promlouvalo z něho i vědomí, že cesta k vítězství 3:0 nebyla pro Barcelonu vůbec tak snadná, jak by snad mohl nasvědčovat výsledek.

„Real vyrukoval s taktikou postavenou na tom, aby nám nedovolil naši hru, a navíc aby eliminoval Messiho. A musím uznat, že v první půli se mu to dařilo, protože jsme neměli míc pod kontrolou, jak jsme chtěli a plánovali," glosoval sobotní partii Valverde.

„Zachovali jsme ale klid a projevili potřebnou trpělivost a rychlý gól po změně stran nás zachránil. Naráz jsme měli v držení míče navrch, kousek po kousku získávali převahu, hráli s větší lehkostí, takže přišly šance i góly."

„Vyhráli jsme sice přesvědčivě, zvýšili náskok, ale nemyslím, že by bodový rozestup vypovídal o rozdílech v kvalitě obou týmů," je stejným realistou jako trenér i Iniesta.

„Udělali jsme sice další krok k první příčce, k čemuž nám napomohla i porážka Atlétika s Espanyolem, ale pořád jde jen o jeden krok. I čtrnáct bodů lze dohnat. Zvláště když je bude dohánět Real."

Reklama

Související témata: