Hlavní obsah

FC Barcelona - Espaňol 2:0Messi trefil postup. Barcelona premiérově s Coutinhem prošla do semifinále poháru

Barcelona

Fotbalisté Barcelony postoupili do semifinále Španělského poháru. Obhájce trofeje v domácí odvetě čtvrtfinále porazil městského rivala Espaňol 2:0 a dotáhl úvodní manko 0:1.

Foto: Albert Gea, Reuters

Lionel Messi z FC Barcelona při utkání s Espaňolem.

Článek
Fotogalerie

Domácí v téměř nejsilnější sestavě od začátku soupeře zatlačili a už v deváté minutě otevřeli skóre. Aleix Vidal našel přesným centrem volného Luise Suáreze, který hlavou snadno zakončil. "Barca" měla jasnou převahu. Ve 25. minutě Lionel Messi potrestal zaváhání obrany a zvýšil tečovanou střelou.

Lídr španělské ligy dominoval také po většinu druhého poločasu, ale pojišťovací branku nepřidal. Tutovku Suáreze i dorážku Ivana Rakitiče zneškodnil brankář Espaňolu Pau, Messi v závěru hlavou trefil tyčku.

Debut za Barcelonu si odbyl Philippe Coutinho, jenž odehrál závěrečnou dvacetiminutovku. Brazilský záložník v lednu přišel z Liverpoolu za údajných 160 miliónů eur jako nejdražší posila v historii katalánského klubu a druhý nejdražší fotbalista historie.

Barcelona v semifinále Copa del Rey vyzve Sevillu, druhou dvojici tvoří Valencie a Leganés, které ve středu senzačně vyřadilo Real Madrid.

Reklama

Související témata: