Hlavní obsah

Barcelona - Alavés 2:1Barcelona otočila zápas s Alavésem, vyhrálo i druhé Atlético

Aktualizováno

Barcelona otočila v nedělním 21. kole španělské fotbalové ligy zápas s Alavésem a drží si v čele tabulky náskok 11 bodů. Ligový debut si odbyla rekordní posila Katalánců Philippe Coutinho, jenž se však během 66 minut na hřišti výrazněji neprosadil. Atlético Madrid zvítězilo nad Las Palmas 3:0. Hlavní postavou zápasu byl útočník Antoine Griezmann, který dal gól a dvakrát nastřelil tyč.

Článek

Alavés se nečekaně ujal vedení ve 23. minutě. Po propadnutí barcelonské obrany běželi dva hráči hostů sami na Ter Stegena, zakončení se nakonec ujal Guidetti a se štěstím překonal německého brankáře. Švédský útočník dosud v La Lize vstřelil 12 gólů, z toho tři Barceloně. V největší šanci domácích trefil Messi, jenž nastoupil k 200. ligovému zápasu na Camp Nou, z přímého kopu tyč.

Katalánský velkoklub po přestávce stupňoval tlak a vyrovnání se dočkal v 72. minutě po Suárezově trefě. Uruguayský kanonýr se poprvé v kariéře prosadil v osmi ligových zápasech v řadě. V 84. minutě otočil zápas Messi, jenž se už tentokrát z přímého kopu nemýlil.

Sevilla potřetí v řadě nevyhrála

Griezmann poprvé trefil brankovou konstrukci v prvním poločase, když se snažil efektně patičkou usměrnit do brány Juanfranův centr. Gólově se ale prosadil až po hodině hry. Znovu zafungovala spolupráce se španělským pravým obráncem, po jehož kolmici za obranu už Griezmann poslal míč dloubáčkem do sítě. O chvíli později navíc lobem znovu orazítkoval tyč Chichizolovy brány.

Na rozdíl dvou gólů zvýšil v 73. minutě po rychlém protiútoku Torres a dvě minuty před koncem upravil na konečných 3:0 střídající Thomas. Svěřenci Diega Simeoneho navýšili náskok před třetí Valencií na šest bodů. Las Palmas zůstalo předposlední.

Sevilla doma v lize potřetí za sebou nevyhrála. Proti Getafe sice šla do vedení po pohotovém Murielově zakončení z 72. minuty, Banega navíc nastřelil tyč. Ángel ale využil v nastaveném čase nedůrazného zákroku brankáře Rica a vyrovnal na 1:1.

Španělská fotbalová liga - 21. kolo
Leganés - Espaňol Barcelona 3:2 (11. a 82. vlastní Hermoso, 69. Guerrero - 49. Navarro, 88. Hermoso)
Atlético Madrid - Las Palmas 3:0 (61. Griezmann, 73. Torres, 88. Thomas)
FC Sevilla - Getafe 1:1 (72. Muriel - 90.+3 Ángel)
FC Barcelona - Alavés 2:1 (72. Suárez, 84. Messi - 23. Guidetti)

Reklama

Související témata: