Hlavní obsah

Navrátilová žádá o divokou kartu pro dvouhru v Eastbourne

BIRMINGHAM

V šestačtyřiceti letech požádala legendární tenistka Martina Navrátilová o divokou kartu pro dvouhru na turnaji v Eastbourne. Účasti v singlu tradičního turnaje před Wimbledonem chce americká tenistka českého původu využít jako přípravu pro wimbledonské čtyřhry. V deblovém žebříčku WTA patří Navrátilové 18. místo.

Foto: Internet

Martina Navrátilová i ve svých 46 letech řádí na tenisových dvorcích.

Článek

Na grandslamu v All England Clubu bude Navrátilová hrát smíšenou čtyřhru s Indem Leanderem Paesem a ženského debla s Ruskou Světlanou Kuzněcovovou. Chtěla by zde přitom vyrovnat rekord Billie-Jean Kingové, která dokázala tento turnaj vyhrát dvacetkrát.

"Cítím se lépe než před rokem a dokonce ještě lépe, než když jsem letos s Leanderem vyhrála smíšenou čtyřhru na Australian Open," věří si Navrátilová. "Za posledních deset let jsem se hodně naučila o posilování a tréninku. Sice nehraji tak dobře jako v šestadvaceti, ale myslím, že hraji stejně dobře jako v šestatřiceti," dodala tenisová veteránka.

Před rokem Navrátilová v Eastbourne skončila ve druhém kole na Slovence Daniele Hantuchové. První set se jí podařilo získat poměrně snadno 6:2, avšak ve zbývajících dvou sadách nedokázala odolávat aktivně hrající Hantuchové a podlehla dvakrát 2:6. V prvním kole si poradila s Ruskou Tatianou Panovovou 6:1, 4:6 a 6:2.

Doplnění sbírky

Na prvním letošním grandslamu vyhrála smíšenou čtyřhru s Indem Leanderem Peasem, když ve dvou setech porazili australsko-řecký pár Todd Woodbridge, Eleni Daniilidouová 7:5, 6:4. Titul ze smíšené čtyřhry ve své sbírce grandslamových titulů do té doby neměla. Výhrou ve smíšené čtyřhře se stala teprve druhou hráčkou, které se podařilo získat kompletní sadu titulů. Před ní to dokázala jen Courtová v 60. letech, před profesionalizací tenisu.

Se Světlanou to jde

S Ruskou Světlanou Kuzněcovovou, která je v deblovém žebříčku WTA patnáctá, to Martině jde skvěle. Společně mají v letošním roce na kontě titul z turnaje v Gold Coast. V dubnu se spoluhráčky radovaly podruhé z deblového titulu v Dubaji. V březnu se probojovaly do semifinále v Miami. V květnu se na German Open dostaly až do čtvrtfinále. Navrátilová přitom oslavila 28 let do chvíle, kdy na tomto turnaji vyhrála první deblový titul. Prozatím posledním jejich úspěchem je zisk titulu na Italian Open.

Reklama

Související témata: