Hlavní obsah

Messi musí zachraňovat Barcelonu, i když stále není fit

I když ještě není zcela zdráv, sehrál Lionel Messi v sobotu pro Barcelonu opět klíčovou roli. Poté, co vynechal dva zápasy s argentinskou reprezentací, začal na lavičce, ale za stavu 0:2 vyběhl v 58. minutě v Seville na hřiště a zařídil remízu i prodloužení série neporazitelnosti suverénního lídra španělské fotbalové ligy.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Pojď na mou hruď, hrdino náš! Barcelonský Jordi Alba spěchá pogratulovat Lionelovi Messimu (vpravo).

Článek

"Byli jsme domluveni, že nastoupí. Dva týdny nehrál, a i když ještě má bolesti, bylo lepší, aby hrál a dostal se do tempa. Je to rozdílový hráč pokaždé, když se dotkne míče. S ním i bez něj je každý tým jiný," lebedí si kouč Ernesto Valverde.

Třicetiletý Messi vynechal kvůli svalovým problémům oba reprezentační zápasy a bez svého kapitána Argentinci v úterý schytali debakl od Španělů 1:6. K podobnému fiasku se pro Barcelonu schylovalo v sobotním ligovém zápase v Seville. Až v posledních minutách ho odvrátili kanonýři Luis Suárez a Messi.

"Pořád není úplně fit, ale myslím, že ve středu proti AS Řím už bude úplně v pořádku," připomíná Valverde čtvrtfinále Ligy mistrů. Jeho svěřenci udrželi i v 30. zápase domácí ligové sezóny neporazitelnost, v součtu s minulým ročníkem je série ještě o sedm utkání delší.

Reklama

Související témata: