Hlavní obsah

Neporazitelná Barcelona slaví titul. Trumpety, petardy a sláva Katalánsku

Barcelona
Aktualizováno

Fotbalová Barcelona si vychutnává triumf ve španělské lize. Parta kolem hvězdného Argentince Lionela Messiho nedala konkurenci šanci a slaví svůj pětadvacátý titul, sedmý za posledních deset let. Madridské celky nechal tým z Camp Nou za sebou o parník. Tři kola před koncem ztrácí Atlético jedenáct bodů a Real dokonce ještě o čtyři víc. „Teď chceme udržet do konce ligy neporazitelnost," hlásí noví mistři.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fotbalová Barcelona slaví další titulVideo: sntv

 
Článek

Barcelona si triumf užívá. Vyhrocené politické vztahy mezi Katalánskem a zbytkem země vyhnaly v noci do ulic tisíce fanoušků. Kromě chorálů, petard a provolávání slávy barcelonským fotbalistům létaly vzduchem i pokřiky oslavující triumf Katalánců.

Titul je o to sladší, že Lionel Messi nastřílel už 38 gólů v sezóně a má jich na kontě o osm více než Cristiano Ronaldo z Realu. Dominance Barcelony byla taková, že klubu vyjádřili úctu i hráči La Coruni. Ti vytvořili špalír, když hosté nastupovali na hřiště. A když v průběhu utkání střídal legendární Andres Iniesta, většina fanoušků na stadiónu se zvedla a tleskala.

Reklama

Související témata: