Hlavní obsah

Komňacký je novým trenérem Baníku

OSTRAVA

Ostravští fotbalisté mají opět hlavního trenéra. Podle očekávání se jím stal František Komňacký, ve funkci asistentů zůstanou Pavel Vrba, který dočasně mužstvo vedl na konci sezóny po odvolání Ericha Cviertny, a Pavol Michálik.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

Rodák ze Želetic u Hodonína musel nejprve ukončit stále platný kontrakt ve slovenském Púchově, který uzavřel sezónu v úterý závěrečným ligovým kolem. "Nešlo o finanční ani hráčskou kompenzaci, kluby se dohodly na bližší spolupráci v oblasti mládeže i prvních týmů," poodhalil zákulisí celé transakce sportovní ředitel Baníku Pavel Hadamczik.

Ambice? Posunout Baník zase výše

Místo dovolené se ale Komňacký, jenž začal dráhu trenéra v roli asistenta v Drnovicích, přivedl Staré Město do první ligy a před startem uplynulého ročníku byl chvíli i koučem Zlína, hlásil v Ostravě. "Nerozmýšlel jsem se dlouho. Baník má svou filozofii a je snem asi každého trenéra působit v takovém klubu. Pro kouče z Moravy snad ani není větší výzvy," poznamenal Komňacký, který před angažmá v Púchově vedl nějaký čas i Žilinu.

Chce navázat na práci svých předchůdců a rád si před sebe klade vysoké cíle. "Chtěl bych Baník v tabulce posunout ještě o kousek výš," řekl trenér o pátém klubu ligového pořadí minulé sezóny. "Ostrava by měla mít ambice na účast v evropských pohárech a moc rád bych byl u toho, až se to znovu podaří," vyzradil Komňacký.

Hráče zná jen povrchně

Zatím se s hráči seznámil jen povrchně, neboť řada reprezentantů se mu na začátek přípravy bude hlásit až v pondělí. "Už jsem ovšem poznal, že jde o kvalitativně daleko vyspělejší tým, než jaké jsem vedl předtím," uznal trenér, který při nástupu do funkce nechtěl po vedení klubu žádné záruky o udržení opor: "Dostal jsem však příslib, že pokud by k nějakému odchodu přece jen došlo, měla by přijít adekvátní náhrada."

Vedení Baníku ale má potíže i s ukončením kontraktu bývalého kouče Cviertni. V květnu odvolaný trenér neseznal důvody předčasného ukončení smlouvy za opodstatněné. Měl v médiích poškodit jméno klubu v kauze přeřazení záložníka Lukeše do rezervy. "Toho si nejsem vědom," tvrdil Erich Cviertna, jenž požaduje vyplacení prémie za umístění do 6. příčky a uplatnění opce. "Řeší to právníci, na věc jsou dva pohledy," dodal Hadamczik.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články