Hlavní obsah

Proč skončil Zidane v Realu? Zuřila válka slov o posily

Kdepak idylka, spíš hodně bouřlivý konec spojený s válkou slov o posily. Právě tak se Zinedine Zidane rozešel s Realem Madrid po třetím triumfu v Lize mistrů. Známý Francouz v klubu skončil po hádce s prezidentem Bílého baletu Florentinem Pérezem. Když bylo jasné, že navrch má mít bafuňář, Zidane řekl, že končí. „Hotovo. Můžete se starat o tým sám," uzavřel debatu. Spory vedli oba muži o přestup Edena Hazarda z Chelsea i obsazení brankářské pozice v Realu.

Foto: Juan Medina, Reuters

Prezident Realu Madrid Florentino Pérez a Zinedine Zidane na tiskové konferenci.

Článek

Před pár dny se do světa rozletěla šokující zpráva. Trenér Zidane v Realu Madrid končí. Fanoušci Bílého baletu by kouče nejraději nosili na ramenou, tým dovedl ke třetímu triumfu v Lize mistrů v řadě, a vypadalo to, že chemie mezi Zidanem a hráči může fungovat a přinášet další úspěchy. Jenže místo toho přišla tečka. „Rozhodl jsem se už v další sezóně v roli trenéra Realu nepokračovat. Myslím si, že pro mě i ostatní nastal čas na změnu. Rozhodnutí nebylo vůbec jednoduché," vyhlásil diplomaticky známý Francouz.

Leckoho mohlo napadnout, že chce hledat nové trenérské výzvy a o velká vítězství se chce pokusit jinde. I prezident klubu se nechal slyšet, jak nečekaný je pro něj konec Francouze na lavičce Realu. Teď se ale podle všeho provalil pravý důvod rozchodu. Šlo o posily pro Bílý balet. Zidane chtěl, aby madridský klub koupil z Chelsea Edena Hazarda, moc o to stál. Jenže Pérez jen odmítavě zakroutil hlavou a bylo jasné, že z přestupu nebude nic. Francouzský kouč to těžko rozdýchával.

A přišel direkt číslo dvě. Prezident Bílého baletu nabídl kouči posilu do branky. Pérezovi by se líbilo, kdyby mezi tyčemi Realu působil David De Gea z Manchesteru United. Jenže tenhle transfer se pro změnu nezdál trenérovi, jenž chtěl udržet v pozici jedničky Keylora Navase. „Pokud to vidíte takhle, je hotovo. Starejte se o tým sám," ukončil rázně debatu Zidane s tím, že si bude hledat nové angažmá.

A Real musel začít hledat nového kouče. Jako první byl osloven Julian Nagelsmann z bundesligového Hoffenheimu, ale královskou nabídku odmítl. Dalším favoritem byl Mauricio Pochettino, jenže i v tomhle případě námluvy na 99% neklapnou. Šestačtyřicetiletý manažer podepsal na konci května v Tottenhamu novou smlouvu na pět let a těžko soudit, za jakých podmínek by klub opustil.

Reklama

Související témata: