Hlavní obsah

Trnava - Legia Varšava 0:1Slovenský mistr jásá! Trnava s Látalem a Radou jde přes prohru dál

Trnava
Aktualizováno

Fotbalisté Trnavy s českým trenérem Radoslavem Látalem a záložníkem Jakubem Radou prošli do 3. předkola Ligy mistrů. Slovenský šampión sice v odvetě 2. předkola prohrál doma s Legií Varšava 0:1, ale díky nečekané venkovní výhře 2:0 z minulého týdne slaví překvapivý postup.

Článek

Látal, který převzal mužstvo před sezónou, prožívá povedený vstup do angažmá. Nejprve s novými svěřenci vyřadil v 1. předkole bosenský Zrinjski Mostar a nyní si s nimi vyšlápl na favorizovanou Legii.

Trnava se s vědomím dvoubrankového náskoku nemusela v odvetě tlačit dopředu, i tak se pro ni zápas vyvíjel dobře, když v 37. minutě dostal druhou žlutou kartu hostující Vešovič a musel předčasně pod sprchy.

Legia navzdory hře v deseti byla lepší a v 63. minutě ji poslal do vedení Iňaki Astiz, který po centru z pravé strany protlačil míč zblízka do sítě. Hosté poté měli přes oslabení několik šancí, aby dostali zápas aspoň do prodloužení, ale většinou pálili jen vedle, a tak druhou branku nepřidali ani v nastavení, když už hráli dokonce jen v devíti po vyloučení Antoliče.

V dresu polského šampióna odehrál celé utkání český obránce Adam Hloušek, snažil se unikat po levém křídle, jak jen mohl, ale výrazněji se neprosadil. Plnou porci minut strávil na trávníku i jeho krajan v domácích barvách Jakub Rada. Ani on se ale do listiny střelců nezapsal.

Český útočník Tomáš Pekhart s izraelským Hapoelem Beer Ševa vypadl v duelu proti Dinamu Záhřeb. Chorvatský favorit položil základ k postupu drtivou domácí výhrou 5:0 a dnešní odveta skončila 2:2. Pekhart zůstal jen na lavičce.

Odvetná utkání 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Hapoel Beerševa (Izr.) - Dinamo Záhřeb 2:2 (2:0)
Branky: 14. Ogu, 34. vlastní Stojanovič - 49. Budimir, 54. Hajrovič. První zápas: 0:5, postoupilo Dinamo
Šeriff Tiraspol (Mold.) - Škëndija Tetovo (Mak.) 0:0
První zápas: 0:1, postoupila Škëndija
Trnava - Legia Varšava 0:1 (0:0)
Branka: 63. Astiz. První zápas: 2:0, postoupila Trnava
Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
Pjunik Jerevan - Tobol Kostanaj (Kaz.) 1:0 (0:0)
První zápas 1:2, postoupil Pjunik

Reklama

Související témata: