Hlavní obsah

Slávista Sýkora o rok starém zklamání z boje o Ligu mistrů: Chceme napravit loňský nezdar

Praha

Bitvu o Ligu mistrů zažil v dresu Slavie už před rokem. Tehdy Pražané zvládli 3. předkolo s Borisovem a kyperský APOEL Nikósie neměl být nepřekonatelnou překážkou v cestě do hlavní soutěže. Jenže záložník Jan Sýkora musel i se spoluhráči překousnout zklamání z nezdaru a smířit se jen s účastí v Evropské lize.

Eden uvidí duel dvou vítězných týmů. Slavia přivítá Dynamo KyjevVideo: Sport.cz

 
Článek

Máte v sobě stále neúspěch z loňského roku, kdy Slavia bitvu o Champions League nezvládla?

Tehdy jsme měli velkou šanci postoupit, všichni jsme cítili, že naděje existuje. Nechci hodnotit, jestli jsme tentokrát v jiné pozici a už v třetím předkole nás čeká silnější protivník. Každopádně chceme loňský nezdar napravit a postupem do hlavní soutěže přebít rok staré zklamání.

Je velkou výhodou, že většina kádru Slavie si loňské duely v předkolech Ligy mistrů zažila?

Určitě, protože šlo o velkou zkušenost. APOEL i před tím Borisov. Ale na druhou stranu máme i tak velmi zkušené mužstvo, většina hráčů absolvovala i jiné pohárové zápasy.

Očekávání veřejnosti je obrovské. Cítíte obavy či napětí z významu duelu?

Všichni si uvědomujeme, že jde o nesmírně důležité zápasy, ale nemůže být řeč o nervozitě. Je jisté, že nás čeká zcela odlišný protivník než v případě ligových zápasů, ale my prostě musíme předvést své maximum a nenechat se svázat jménem a významem soutěže.

V čem je kyjevské Dynamo nejvíce odlišné proti soupeřům, s nimiž se běžně potkáváte?

Ve srovnání s českými kluby mě zaujala taktická vyspělost jeho hráčů. V jejich podání je defenzivní činnost naprosto mimořádná. Navíc hráči ukrajinského týmu mají určitě více zkušeností s Evropou, ale není důvod se obávat.

Reklama

Související témata: