Hlavní obsah

Na cenu pro nejlepší útočníka Ligy mistrů kandidují Messi, Ronaldo a Salah

Nyon

Na cenu pro nejlepšího útočníka fotbalové Ligy mistrů kandidují Lionel Messi z Barcelony, Cristiano Ronaldo, který v létě zamířil z Realu Madrid do Juventusu Turín, a Mohammed Salah z Liverpoolu. Nominaci dnes zveřejnila evropská fotbalová unie UEFA spolu s dalšími trojicemi na jednotlivé posty. Vítězové budou oznámeni 30. srpna při slavnostním losu skupin Ligy mistrů.

Foto: Adam Hunger, Reuters

Liverpoolský kanonýr Mo Salah kandiduje na cenu pro nejlepšího útočníka Ligy mistrů.

Článek

Mezi brankáři se o ocenění ucházejí Brazilec Alisson Becker za výkony v dresu AS Řím, než přestoupil do Liverpoolu, Ital Gianluigi Buffon, který z Juventusu zamířil do Paris St. Germain, a Kostaričan Keylor Navas z Realu Madrid.

Úřadující šampión Ligy mistrů Real Madrid bude mít jistě nejlepšího obránce, jelikož se do nominace dostali jen jeho hráči Marcelo, Sergio Ramos a Raphaël Varane. K tomu má v nominaci i záložníky Luku Modriče a Toniho Kroose, které doplňuje Kevin De Bruyne z Manchesteru City.

Favoritem mezi útočníky bude Ronaldo, který dovedl Real k titulu 15 góly a byl tak nejlepším střelcem soutěže. Egypťan Salah zase deseti góly přispěl Liverpoolu k postupu do finále. Messi se prosadil šestkrát.

Nejlepší hráče vybírali trenéři všech 32 týmů ve skupinách, 55 novinářů z jednotlivých členských zemí UEFA a také 55 členů asociací.

UEFA rovněž vyhlásí nejlepšího hráče své druhé hlavní klubové soutěže Evropské ligy, a to při losu skupin 31. srpna. Vítězové z Atlética Madrid mají v nominaci dvojí zastoupení ve stoperovi Diegu Godínovi a útočníkovi Antoinu Griezmannovi. V boji o ocenění je vyzve Dimitri Payet z Marseille.

Reklama

Související témata: