Hlavní obsah

Mourinho se těžko smiřoval s porážkou Chelsea

Trenér fotbalistů Chelsea José Mourinho se jen těžko smiřoval s porážkou svého klubu v Lize mistrů v Brémách. Příčiny hledal všude jinde, jen ne ve výkonu svého týmu. Na tiskové konferenci po středečním zápase prohlásil, že si Chelsea zasloužila bod, a za klíčové momenty označil zranění Drogby a neexistující faul, který předcházel vítěznému gólu Werderu.

Foto: www.chelseafc.com

Trenér Chelsea José Mourinho.

Článek

Mourinho se v pozici poraženého ocitl v této sezóně teprve potřetí a evidentně se v ní necítil dobře. "Fringse nikdo nefauloval, ale takový je život, zvláště pak ten můj. Od okamžiku, kdy jsem vyhrál Ligu mistrů, nemám na rozhodčí štěstí," postěžoval si Portugalec, který v prestižní soutěži triumfoval v roce 2004 s FC Porto.

Litoval toho, že si nejlepší střelec letošního ročníku Drogba po necelé hodině hry podvrtnul kotník. "Chtěl jsem, aby v závěru byli na hřišti se Ševčenkem i Robbenem, protože to by zvýšilo náš tlak. Naštěstí zranění není vážné, takže do nedělního utkání s Manchesterem United bude fit," řekl trenér Chelsea. Z jeho svěřenců se dostalo kritiky jen německému záložníkovi Ballackovi. "Nehrál dobrý zápas. Ukázalo se, jak moc nám chybí Lampard," řekl na adresu potrestaného záložníka.

Domácí kouč Thomas Schaaf nešetřil superlativy. "Hráli jsme agresivně, vzadu s jistotou a vpředu jsme dobře kombinovali. Chelsea je výjimečný tým, ale dnes neměla moc šancí. Ve skupině jsme si dali strašně vysoké cíle a zatím je plníme," uvedl trenér Werderu, který k postupu potřebuje ukořistit bod v posledním zápase v Barceloně, což by po losu nikdo nečekal.

Rijkaard nepochybuje o výhře nad Werderem

Jeho příští soupeř Frank Rijkaard však nepochybuje, že Werder porazí. "Nemáme jinou možnost a jsem si jist, že zvítězíme. Dnes to nebyl moc kvalitní zápas. Po druhém gólu jsme se už jen soustředili na to, aby se nikdo nezranil," komentoval výhru 2:0 v Sofii. Tým Levski má po pěti zápasech na bodovém kontě stále nulu, ale trenér Stanimir Stoilov měl ke zklamání daleko. "Dnes to konečně bylo Levski, jaké chtějí fanoušci vidět. Zápasy s dvěma nejlepšími týmy Evropy jsou pro nás velkou zkušeností pro budoucnost," řekl Stoilov.

Do budoucnosti méně vzdálené se zahleděl i trenér Interu Milán Roberto Mancini, jehož svěřenci si podobně jako Chelsea zajistili ve středu postup do osmifinále. "Přesto v posledním kole pojedeme do Mnichova s cílem vyhrát. Nevím, jestli je to nějaká výhoda postoupit jako vítěz skupiny, ale rozhodně chceme Bayernu oplatit porážku z Milána," prohlásil Mancini odhodlaně.

Bayern už měl postup v kapse, přesto trenéra Felixe Magatha remíza v Moskvě se Spartakem trochu mrzela. "Rychle jsme si zvykli na umělý trávník, na to si nestěžuji. Ale při vedení 2:1 jsme hráli hodně lehkomyslně. Zbytečně jsme se hnali za třetím gólem a umožnili soupeři vyrovnat," zhodnotil zápas Magath. Jeho protějšek Vladimir Fedotov měl radost, že Kováčův vyrovnávací gól udržel Spartak ve hře o účast v Poháru UEFA.

Liverpool odnesl výhru třemi zraněnými

Ani Liverpool nepotřeboval v utkání s Eindhovenem bodovat, ale na Anfield Road hrát na půl plynu neumějí, a tak se do soupeře zakousli s maximálním nasazením. Výsledkem byla sice výhra 2:0, ale také tři zranění. Španěl Xabi a Chilan González skončili už v prvním poločase na nosítkách, po změně stran rozšířil marodku ještě Pennant. "Výhra nás přišla draho. Na hřiště musel García, přestože ještě není úplně fit, a Zenden se nestačil ani rozcvičit," povzdechl si trenér Rafael Benítez.

Naději na postup oživil Šachtar Doněck, když porazil AS Řím 1:0. Italové po vítězství 4:0 v Římě ukrajinského soupeře možná podvědomě trochu podcenili. "Bylo to náš nejhorší výkon. Dostali jsme pěknou lekci," zlobil se trenér hostí Luciano Spaletti. Zato domácí Mircea Lucescu si vychutnával pocit zadostiučinění. "Ještě víc než výsledek mě těší to, že moje myšlenky konečně začínají přinášet ovoce," řekl Rumun, který byl po nevydařeném startu v Doněcku terčem ostré kritiky.

Reklama