Hlavní obsah

Penalta? Takových soubojů je při standardkách spousta, litoval plzeňský Kovařík

Stáli minutu od cenného skalpu CSKA Moskva. Fotbalistům Plzně nakonec vzala výhru v úvodním duelu skupiny Ligy mistrů penalta z 95. minuty. Nebylo divu, že po utkání byli i přes výborný výkon skleslí.

Hráči Plzně o vstupu do Ligy mistrů a o remíze s CSKA Moskva Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Sestřih utkání Ligy mistrů Plzeň - CSKA

Ty góly bych vyměnil za vítězství, řekl Michael Krmenčík

„Těší mě, že jsme odvedli skvělý výkon. Ale na druhou stranu cítím hořkost, že jsme dostali vyrovnávací gól v devadesáté páté minutě," povzdechl si Michael Krmenčík, autor obou branek Viktorie.

V hektickém závěru dostali hosté míč dvakrát do sítě, kvůli faulu a ofsajdu však góly neplatily. Nakonec se ale dočkali. Po souboji Jana Kovaříka s Fernandesem se hostující hráč sesunul k zemi, hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop. Vlašič nezaváhal a zarazil chystanou oslavu plzeňského triumfu.

„Měli jsme v závěru udržet míč vepředu, aby nedocházelo ke standardkám. To se nepovedlo, CSKA kopalo několik rohů. Při tom posledním jsme byli s Fernandesem na kontakt, rozhodčí si vybral jako faulujícího mě," litoval Kovařík. „Myslím, že takových soubojů je ve vápně spousta. Hraje se tělo na tělo, používají se ruce," dodal záložník.

Západočeši odehráli vynikající první poločas, na trávníku vládli, vytvořili si dvoubrankový náskok. Zmrazil je však inkasovaný gól Čalova zkraje druhé půle. „Chtěli jsme hrát i po přestávce stejně, což se tolik nepovedlo. Ale přidat třetí gól jsme mohli," podotkl Krmenčík.

„CSKA se snižující brankou chytlo. Škoda, že jsme dvoubrankový náskok neudrželi déle, aby museli otevírat obranu. Dva ztracené body moc mrzí, byli jsem hrozně blízko," podotkl Kovařík, který se na podzim poprvé objevil v základní sestavě. A hned při své premiéře v Lize mistrů.

„Byl jsem samozřejmě šťastný. Kdo by si nechtěl zahrát Champions League. Snažil jsem se zápas odmakat na sto procent, bohužel neskončil vítězně," uzavřel Kovařík.

Reklama

Související témata: