Hlavní obsah

Mourinho zuřil nad umělou trávou v Lize mistrů: Tohle nedokážu pochopit! Za příklad dával Federera

Kouč Manchesteru United José Mourinho si dvojnásobně oddechl po úvodním zápase Ligy mistrů. Jeho svěřenci v Bernu porazili 3:0 domácího nováčka Young Boys a portugalský kouč nemusel řešit zdravotní problémy svých fotbalistů, čehož se kvůli tamní umělé trávě obával.

Foto: Arnd Wiegmann, Reuters

José Mourinho nebyl z umělé trávy dvakrát nadšený

Článek

"Teď už to můžu říct: nedokážu pochopit, jak se nejlepší klubová soutěž může hrát na umělém povrchu," uvedl Mourinho s narážkou na UEFA, že takové podmínky akceptuje.

"Měl jsem obavy ze zranění. Po včerejším tréninku - a ten byl jen lehký - někteří cítili kotníky, záda. Prostě měli bolesti," prohlásil ve středu večer po zápase.

United vstup do Ligy mistrů zvládli a Mourinho přiznal, že měl z umělé trávy strach, protože jeho hráči na ni nejsou zvyklí. "V Anglii máme perfektní trávníky. Pořád jsou zavlažovány a fotbal je pak mnohem krásnější," řekl slavný kouč.

Své svěřence v Bernu motivoval, aby si vzali příklad z Rogera Federera. Švýcarská tenisová legenda a majitel 20 grandslamových titulů totiž umí vyhrávat na jakémkoli povrchu.

"Taky má své oblíbené, ale musí vyhrávat i na těch, které v lásce nemá. My jsme na tom stejně," řekl Mourinho.

Reklama