Hlavní obsah

Video by pomohlo, řekl k Ronaldově spornému vyloučení trenér Juventusu

Praha
Aktualizováno

Trenér fotbalistů Juventusu Turín Massimiliano Allegri po výhře 2:0 nad Valencií na úvod Ligy mistrů příliš nekritizoval sudího Felixe Brycha za kontroverzní vyloučení hvězdného útočníka Cristiana Ronalda. Volal však po tom, aby i v elitní soutěži fungoval videorozhodčí, který by do podobných momentů vnesl více světla.

Sestřih z utkání Ligy mistrů Valencie - JuventusVideo: Více na, O2 TV Sport

 
Článek

Ronaldo při premiéře v Lize mistrů za Juventus vydržel na hřišti jen 29 minut. Během souboje s Jeisonem Murillem domácího obránce lehce zatahal za vlasy a Brych portugalského kanonýra na popud brankového rozhodčího vyloučil. Juventus i v oslabení vstřelil Valencii dva góly po penaltách Miralema Pjaniče.

"Vyloučení Cristiana je jedním z příkladů, jak videorozhodčí pomáhá sudím. Zápas se pro nás mohl zkomplikovat, když jsme šli do deseti za červenou kartu, která nebyla, ale naštěstí k tomu nedošlo," řekl Allegri pro web italského klubu.

Letní posila z Realu Madrid byla podle kouče hodně naštvaná. "Cristiano potřebuje čas, aby se uklidnil. Musí se nad to povznést a soustředit se na neděli (zápas italské ligy s nováčkem Frosinone), přestože v něm určitě zůstane hořkost," konstatoval Allegri.

Třiatřicetiletému Ronaldovi, jenž za 154 utkání v Lize mistrů dostal první červenou kartu, hrozí trest na jeden až tři zápasy. Juventus se v dalších duelech skupiny H utká s Young Boys Bern a poté dvakrát s Manchesterem United, kde pětinásobný držitel Zlatého míče působil. "Doufáme, že Ronaldův trest snížíme, jak nejvíc to půjde," podotkl Allegri.

Podle španělského listu Marca se kvůli Ronaldově vyloučení hodně zlobil viceprezident turínského klubu Pavel Nedvěd. Bývalý kapitán české reprezentace se prý pokusil s dalšími dvěma řediteli Juventusu o poločase konfrontovat rozhodčí v čele s Brychem, ti však rychle zamířili do šaten.

Souhlasíte s vyloučením Cristiana Ronalda v zápase Ligy mistrů proti Valencii?
Ano
13,2 %
Ne
82,6 %
Těžko říct
4,2 %
Celkem hlasovalo 31027 čtenářů.

Reklama