Hlavní obsah

Liga mistrů ON-LINE: Barcelona vs. Brémy

Těsně nad propastí stojí v Lize mistrů fotbalisté Barcelony, kteří v květnu zvedali nad hlavy trofej určenou pro šampióny soutěže. O necelých sedm měsíců později katalánskému velkoklubu hrozí vyřazení v základní skupině. Pokud Ronaldinho a spol. v úterý doma neporazí Brémy, získá Barcelona v Lize mistrů neslavný primát prvního obhájce, který v následujícím ročníku vypadl hned ve skupině.

Článek

Cokoli jiného než tříbodový zisk bude pro tým kouče Rijkaarda znamenat třetí místo ve skupině A a pokračování pouze v Poháru UEFA. "Bylo by to obrovské zklamání a velký propadák. Ale my máme dost silný tým na to, abychom šli dál," prohlásil brazilský záložník Edmílson.

Fotbalisté Brém se však necítí poraženi. "Nikdo nám moc nevěří, ale jsem přesvědčený o tom, že vyhrajeme 1:0," tvrdil odhodlaně brankář Tim Wiese.

Nejblíže k udržení druhé pozice ve skupině D má AS Řím, kterému v duelu s vedoucí Valencií bude stačit i remíza. Postupové naděje živí také Šachtar Doněck, do jehož sestavy by se mohl po trestu vrátit český obránce Tomáš Hübschman. Ukrajinský klub potřebuje zvítězit v Pireu a zároveň aby Valencie vyhrála v Římě.

Šanci na třetí pozici ve skupině B ještě živí Spartak Moskva s českou dvojicí Radoslav Kováč-Martin Jiránek. Moskvané ale musejí zvítězit na hřišti Sportingu Lisabon.

Úterní program (začátky ve 20.45 h):
Skupina A: Barcelona-Brémy (vysílá ČT 2), Chelsea-Levski Sofia
Skupina B: Bayern Mnichov-Inter Milán, Sporting Lisabon-Spartak Moskva
Skupina C: Galatasaray-Liverpool, Eindhoven-Bordeaux
Skupina D: Olympiakos Pireus-Šachtar Doněck, AS Řím-Valencie (vysílá ČT 4).

Reklama

Související témata: