Hlavní obsah

Lišák Ronaldinho: Tuhle fintu jsme trénovali

PRAHA

Devadesát minut od senzačního vyřazení byl v úterý obhájce trofeje pro vítěze fotbalové Champions League FC Barcelona. Katalánský velkoklub má ale Brazilce Ronaldinha, který dvěma geniálními akcemi rozhodl o výhře 2:0 nad Brémami a postupu do dalšího kola. "Pořád ale nejsme výkonnostně na úrovni minulé sezóny," tvrdil po úterním šlágru trenér Barcelony Frank Rijkaard.

Článek

Ronaldinho už ve 13. minutě předvedl svoji genialitu, počkal si až mu soupeři ve zdi vyskočí a s klidem z přímého kopu poslal míč do odkrytého koutu branky. "V týdnu jsme to trénovali," řekl po zápase lišák Ronaldinho. Gólman Wiese se mohl jen rozčilovat na své spoluhráče. O pět minut později Brazilec parádním pasem uvolnil Giulyho, který posunul na Gudjohnsena a ten osamocený před brankou bez problémů zvýšil. "Na to se dá jenom koukat a soupeře obdivovat," rozplýval se po zápase sportovní ředitel Brém Klaus Allofs.

Kvalitu soupeře po zápase uznal i kouč Werderu Thomas Schaaf. "Barcelona vyhrála zaslouženě a po právu postoupila do další fáze. Ve skupině jsme ale předváděli výborné výkony a je škoda, že se nám nepodařilo završit senzaci," litoval bývalý bek Brém.

Spokojený byl po výhře 2:0 nad Levski Sofia trenér Chelsea José Mourinho. "Levski odehrálo dobrý zápas, mohl jsem tak vyzkoušet i hráče, kteří normálně příliš nehrají. Mí svěřenci nehráli naplno, což jsem ani nevyžadoval. Zápas byl jednoduchý, místy mi přišel jako přípravný," citují stránky BBC portugalského kouče.

Méně důvodů k radosti měl další anglický tým - Liverpool. Ten prohrál na půdě tureckého Galatasaraye Istanbul a připsal si první prohru v základní skupině Ligy mistrů. Přesto skupinu C vyhrál. "Zaplatili jsme za své chyby. Na tak vysoké úrovni nemůžete počítat s vítězstvím, když podobně chybujete," říkal po zápase trenér Reds Rafael Benítez. Jeho svěřenci tak odjížděli z místa, kde v roce 2005 oslavili po výhře nad AC Milán triumf v Lize mistrů, se svěšenou hlavou. Benítez nechal doma odpočívat některé opory, jako například kapitána Gerrarda, stopera Hyppiä nebo Josého Reinu.

Bayern remízy nelitoval

Ve skupině B sice ztratil mnichovský Bayern v nastavení vedení proti Interu Milán vedení 1:0, ale trefy Francouze Vieiry litovat nemusel. Bod mu stačil k pojištění prvního místa, Italové skončili druzí. "Základní skupinou jsme prošli suverénně, bohužel jako jediný německý tým," pochvaloval si vítězství ve skupině trenér Bayernu Felix Magath.

Jak daleko dojde Barcelona v LM?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Úspěšnému trenérovi nevadil ani gól Patricka Vieiry z nastavení, kterým vyrovnal na 1:1. "Ten gól má jenom statistickou hodnotu. Celý zápas jsme byli pány situace," uvedl Magath. S bodem byl spokojený i kouč Interu Roberto Mancini. "S remízou jsem moc spokojený. Vždycky je těžké hrát v Mnichově." Ve druhém zápase skupiny se po výhře v Lisabonu nad Sportingem probojoval moskevský Spartak na třetí místo ve skupině a na jaře si zahraje Pohár UEFA.

Ve skupině D bylo o postupujících rozhodnuto už před úterními kláními, již jistý vítěz Valencie prohrál v Římě s AS 0:1. "Nebyl to hezký zápas, ale výsledek a postup do další fáze je nejdůležitější," říkal po zápase trenér AS Luciano Spalleti. Olympiakos Pireus se rozešel se Šachtorem Doněck smírně po remíze 1:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články