Hlavní obsah

Marcelo? Znám ho jen z televize, kluka vlasatého, smál se Petržela před odletem do Madridu

Praha

Krok číslo tři, krok nejtěžší z nejtěžších. Fotbalisté Plzně dnes dopoledne odletěli do Madridu, kde se v úterý večer postaví slavnému Realu v Lize mistrů. Na San Bernabéu budou čelit vítězi posledních tří ročníků Champions League. Byť Bílý balet prožívá slabší období, jakýkoli bodový zisk Viktorie by se rovnal zázraku.

Znám ho jen z televize, kluka jednoho vlasatýho, říká o Marcelovi Milan PetrželaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Moc se těšíme, bude to pro nás všechny velká událost. Kdy se nám poštěstí stát proti jednomu z nejlepších, ne-li nejlepšímu týmu světa? Sice měli v poslední době nějaká klopýtnutí, mluví se o odvolání trenéra, ale předpokládám, že jsou úplně v pohodě. A že si proti nám budou chtít zastřílet," řekl v odletové hale pražského letiště Václava Havla záložník Milan Petržela.

Proti žádné hvězdě Bílého baletu nikdy nestál. Pokud v úterý dostane důvěru na pravé straně zálohy, čeká ho perný večer: vycházet na něj bude Brazilec Marcelo. „Uvidíme. Znám ho jen z televize, kluka jednoho vlasatého," zasmál se Petržela.

Pokud chce Plzeň pomýšlet na úspěch, musí podat mimořádný výkon brankář Aleš Hruška, který nyní dostává přednost před Matúšem Kozáčikem. Mezi tyčemi se objeví i na San Bernabéu, v páteční ligové generálce proti Bohemians 1905 se blýskl několika důležitými zákroky.

„Máme dva kvalitní gólmany. Na začátku sezóny dostal šanci Kozáčik, teď jsme zvolili variantu s Hruškou a zvládá to dobře, takže není důvod to měnit," uvedl trenér Pavel Vrba.

Po příletu do Madridu čeká viktoriány přesun do hotelu. Tisková konference na stadiónu San Bernabéu s trenérem Vrbou a kapitánem Romanem Hubníkem začíná v 18:45, od 19:30 Limberský a spol,. absolvují předzápasový trénink.

Úterní utkání začíná ve 21 hodin, přímý přenos vysílá O2 TV Sport, podrobná on-line reportáž bude na www.sport.cz.

Reklama

Související témata: