Hlavní obsah

Atouba dostal v Hamburku za urážku fanoušků trest na dva zápasy

HAMBURK

Fotbalista Thimothée Atouba dostal od vedení Hamburku trest na dva zápasy za urážku fanoušků. Ti spoluhráče Davida Jarolíma při středečním zápase Ligy mistrů kvůli špatnému výkonu vypískali a kamerunský reprezentant na to při střídání odpověděl obscénním gestem. Za vztyčený prostředníček směrem k domácím příznivcům navíc musí zaplatit pokutu, jejíž výši vedení klubu nezveřejnilo.

Článek

Rozčileného Atoubu se u postranní čáry snažil uklidnit asistent trenéra, ale marně. Rozhodčí Stefano Farina, jenž má za sebou čerstvý konflikt s Pavlem Nedvědem ve druhé italské lize, pak navíc fotbalistu už na lavičce vyloučil za nesportovní chování a Kamerunec musel do šaten.

Atouba nastoupil k utkání proti CSKA Moskva, ačkoliv měl problémy s třísly, protože tým Hamburku zdecimovalo množství zranění. Zdravotní potíže se ale na jeho výkonu podepsaly, v první půli zavinil penaltu a trenér Thomas Doll ho v druhém poločase vystřídal. Fanoušci ho ze hřiště vyprovodili bučením a obránce neudržel nervy na uzdě.

"Vím, že jsem klubu a týmu způsobil obrovskou škodu. Jsem si vědom své odpovědnosti vůči klubu," uvedl dnes čtyřiadvacetiletý obránce v písemné omluvě fanouškům. Trenér Doll a sportovní ředitel Dietmar Beiersdorfer ho po pohovoru vzali opět na milost. "Přes to všechno je to pořád náš hráč. Stojíme za ním a doufáme, že se v jarní sezoně vrátí takový, jaký byl dřív," řekl Beiersdorfer.

Hamburk, kterému se v německé lize vůbec nedaří a patří mu předposlední místo, utkání s CSKA nakonec vyhrál 3:2. Na jeho vyřazení z Ligy mistrů i z pohárové Evropy to už ale nic změnit nemohlo.

Reklama

Související témata: