Hlavní obsah

Hele, fanoušci se radují, asi postupujeme! Kohouti křepčili na Camp Nou

Barcelona/Milán

Bitva na dálku s jasným favoritem. Fotbalistům Interu Milán stačilo v domácím duelu s Eindhovenem získat víc bodů než Tottenham v souběžně hraném duelu v Barceloně. Nerazzurri však svou výhodu zahodili. Po dvou remízách 1:1 ve skupině B slaví postup do jarní části Ligy mistrů překvapivě Kohouti z Londýna. Podívat se můžete na sestřihy obou zápasů, které rozhodly.

Sestřih zápasu Ligy mistrů Barcelona - TottenhamVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Evropu obletěly výmluvné záběry. Když Kohouti uhráli v Barceloně remízu, ještě nevěděli, zda jim stačí. Pak se ale Harry Kane a spol. rozhlédli po sektoru svých fanoušků na Camp Nou. A když viděli, že propukli v jásot, bylo jim jasné, že jeden bod je zlatý...

„Gratuluji mým hráčům. Byli fantastičtí, vyvinuli enormní úsilí. Mám velkou radost i kvůli našim fanouškům. Pro klub je postup obrovský úspěch," jásal Mauricio Pochettino, trenér Tottenhamu.

Po závěrečném hvizdu však ještě zažíval muka. „Čekání na výsledek z Milána? Těžké dvě minuty, ale nakonec jsme velmi šťastní," oddechl si.

Sestřih ze zápasu Ligy mistrů Inter Milán - PSV EindhovenVideo: O2 TV Sport

Naopak na San Siru zavládla pohřební nálada. „Vyřazení strašně bolí a jediní viníci jsme my, hráči, protože jsme měli vyhrát poslední zápas," zoufal si záložník Matteo Politan.

„Byli jsme příliš nervózní. Nedokázali jsme hrát s klidem tak, jak jsme chtěli, takže po taktické stránce byl v naší hře zmatek. Potřebovali jsme si udržet větší rovnováhu, ale místo toho bylo v našich řadách příliš nepořádku," krčil rameny trenér italského týmu Luciano Spalletti.

Jeho borci uznávají, že klíčový duel nezvládli hlavně psychicky. „Věděli jsme, že musíme vyhrát. Když stojíte před úkolem dosáhnout takový výsledek, tlak může být nebezpečný. Nedokázali jsme hrát s potřebným klidem. Toužili jsme přidat druhý gól, protože Tottenham mohl kdykoliv vyrovnat, což se nakonec i stalo," popsal španělský defenzivní záložník Borja Valero.

Eindhoven skončil ve skupině jasně poslední, závěrečných 25 minut v Miláně si však ve jeho dresu zahrál mladý český záložník Michal Sadílek.

Reklama

Související témata: