Hlavní obsah

Nedat tu šanci, strašila by mě do konce života, přiznal Kovařík poté, co nasměroval Plzeň k postupu

Plzeň

Nedělal ramena, nehrál si na hrdinu, sám přiznal, že po Kopicově přihrávce prostě nešlo gól nedat. „Snažil jsem se hlavně trefit prostředek prázdné brány a zaplať pánbůh, že jsem balón nenapálil do gólmana. Kdybych tuhle šanci nedal, strašilo by mě to do konce života,“ přiznával Jan Kovařík, který při loučení Plzně s Ligou mistrů podal v duelu s AS Řím opravdu výborný výkon a nasměroval Viktorii nejen k výhře, ale i přestupu do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy.

Podle Jana Kovaříka se ukázala síla týmuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pavel Vrba upozornil na problémy s autobusem a římskou policií

Měl jste ale prsty i v druhé brance, protože vaši ránu gólman Mirante vyrazil a Chorý poté nasměroval balón do sítě v druhý gól. Vítězný a postupový...

To mě pro změnu fantasticky našel Hrošovský a já pálil z první. Pohotově, ale gólman ránu vyrazil. Chorý byl na správném místě...

A k tomu ještě další šance, do nichž jste se dostal...

Při jedné mi to podklouzlo, takže jsem míč poslal někam k Rokycanům.

Sestřih utkání Plzeň - AS ŘímVideo: O2 TV Sport

Zoufat jste nemusel, protože i tak jste vypjatý duel zvládli. A už poněkolikáté. Čím to?

Máme s podobnými zápasy hodně zkušeností, v tom to je. Fotbal na této úrovni umí hrát každý, ale je to i o hlavě. A naše mentální síla je prostě skvělá.

Partii s italským protivníkem jste ale zvládli i takticky a herně.

Věděli jsme, že na držení míče nejspíš AS nepřehrajeme, protože má kvalitní mužstvo, které i těžké situace uhraje. Na nás proto bylo, abychom je nepouštěli na naše vápno, a hlavně do střeleckých pozic, což se nám dařilo. Makali jsem dozadu, vyráželi do brejků a dva z nich nám vyšly.

Hráči potřebují peníze na dárky, proto hráli tak dobře, vtipkoval trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Nejenže jste nakonec skončili na třetím místě a v pohárové Evropě budete účinkovat i na jaře, ale navíc jste získali v těžké skupině neskutečných sedm bodů. Napadlo vás po losu, že byste něco podobného svedli?

Nikdo by tomu nevěřil. Je to bomba. Ale máme je i proto, že výkon před dvěma týdny v Moskvě i v posledním střetnutí doma s AS Řím byl na hranici našich možností. Zrodil se i díky bojovnosti a také štěstí se k nám přiklonilo.

Reklama

Související témata: