Hlavní obsah

Hadamczik: Na Svěrkoše nemám práva

OSTRAVA

Přestup fotbalového útočníka Václava Svěrkoše do německé Borussie Mönchengladbach vyvolal řadu spekulací o tom, že ze stomiliónového odstupného získá polovinu bývalý majitel ostravského Baníku Alois Hadamczik. Současný trenér hokejové Sparty popírá existenci směnky, zaručující mu podíl až ve výši 50 miliónů.

Foto: Internet

Trenér Sparty Alois Hadamczik.

Článek

Hadamczik nechápe, kde se informace vzala. "Některá média mě dokonce citují, ale s nikým jsem se o tom nebavil. Šéf dozorčí rady Baníku Vojtěch Flégl se nechal slyšet, že při auditu před prodejem klubu žádná směnka nebyla objevena, a má pravdu. Práva na Svěrkoše ani klub nevlastním," řekl Právu trenér Sparty Alois Hadamczik, jenž pobývá se svými svěřenci na kondičním soustředění v Tatrách.

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš se k situaci nehodlal vyjádřit. "To není můj problém," konstatovala čerstvá posila Mönchengladbachu. Druhý nejlepší střelec uplynulé domácí sezóny odletí do svého nového působiště ve čtvrtek. "Balíme věci a chystáme stěhování. Doufám, že v začátcích nám pomůže Ivo Ulich, protože první týdny asi budou hektické," uvedl Svěrkoš, který do Německa vyrazí se svou přítelkyní Janou.

Reklama

Související témata: