Hlavní obsah

Andrle má z první Tour strach jako ze zubaře

PRAHA

Cyklista René Andrle pojede poprvé v kariéře slavnou Tour de France, která startuje v sobotu v Paříži. Jeho český stájový kolega ve španělském týmu ONCE-Eroski Jan Hruška zůstal naopak pod čarou a do devítky nominovaných se nedostal.

Foto: El Mundo

Jan Hruška (na archivním snímku) si musel na Tour nechat zajít chuť.

Článek

"Mám z toho strach jako ze zubaře," usmíval se Andrle, jenž by měl do Francie odcestovat ve středu. Zprávu se dozvěděl od šéfa týmu Manola Saize včera po 17. hodině. "Mám radost, ale bude to hrozně těžké. Kopců se ani tolik nebojím, horší to bude s časovkou družstev. Ta je pro ONCE strašně prestižní a chtějí ji vyhrát," dodal Andrle, jenž by měl stejně jako většina dalších pracovat pro španělského lídra Belokiho.

Naopak Hruška byl po telefonátu se Saizem zklamán, protože se na Tour delší dobu připravoval a nejel kvůli tomu ani na mistrovství republiky. "Co se dá dělat, o všem rozhoduje šéf," přiznal. Prakticky stejné to bylo loni, kdy se rovněž na poslední chvíli dozvěděl, že na start cestovat nemusí. "Teď jsem byl ten první nejlepší, co nejede. Je to realita a já to musím vzít jako profesionál."

Tour tak zůstává dál jen vysněným závodem. "Moc jsem chtěl jet," přiznal bez váhání. "Místo toho budu dál trénovat a první závody pojedu koncem července. Saiz mi říkal, že se mnou počítá na podzim na Vueltu, tak se připravím na ní," dodal Hruška.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články