Hlavní obsah

Lyžařka Neumannová má dceru Lucii

PRAHA

Kateřina Neumannová je od středečního odpoledne maminkou. Nejúspěšnější česká běžkyně na lyžích porodila dceru, která dostala jméno Lucie. Na svět přišla ve 13 hodin a 45 minut, měří 51 centimetrů a váží 3,45 kilogramu.

Foto: Archiv

Kateřina Neumannová

Článek

Neumannové manažer Ivan Hanzl ČTK řekl, že porod byl bez problémů. Novopečená maminka i dítě jsou v pořádku a v příštích šesti týdnech chtějí zůstat výhradně v soukromí. Jméno otce majitelka čtyř olympijských medailí úzkostlivě tají.

Kluk měl být Filip

Do poslední chvíle udržela pod pokličkou i to, co se narodí. Důrazně odpalovala dohady, podle nichž měl na svět přijít spíše chlapeček. Každopádně veřejnosti představila i případné jméno pro něj - Filip.

Třicetiletá rodačka z Písku přišla do jiného stavu loni před začátkem zimní sezóny, přerušila kariéru s tím, že se chce mezi lyžařskou elitu vrátit a pokusit se rozšířit svou sbírku cenných kovů na olympijských hrách v Turíně v roce 2006.

Podobně jako Neumannová se v současnosti věnuje mateřským povinnostem i řada jejích velkých soupeřek a vrstevnic. Italka Stefania Belmondová rovnou ukončila kariéru, Ruska Julia Čepalovová už po porodu zase trénuje.

Nechce být jako Rusky

Česká lyžařka má jasno, že svůj tréninkový a závodní program bude muset oproti minulosti upravit. Nechce totiž napodobit ruské kolegyně, které celou zimu nechávají děti doma s babičkou.

"Na to nemám povahu. Bude to potřeba zorganizovat trošku jinak, ale myslím, že při troše dobré vůle to určitě půjde a na delší dobu pojede babička s námi," plánovala už několik měsíců před radostnou událostí. "Ale uvidí se, až jaká bude situace, nic neslibuju," dodávala.

Během těhotenství Neumannová nezahálela. V zimě běhala na lyžích a dokonce zvažovala, že si vyzkouší Jizerskou padesátku. Ještě v červnu hrála oblíbený golf.

Reklama