Hlavní obsah

Polskému snajprovi stojí v cestě za vysněnou trofejí osudový trenér: Nebudu mít slitování

Radek MalinaSport.czPrávo

Nevděk světem vládne. Mohl by o tom vyprávět Robert Lewandowski, kanonýr Bayernu Mnichov. Je nejlepším střelcem bundesligy i Ligy mistrů. Jenže německá média třicetiletému kanonýrovi před středeční domácí odvetou osmifinále s Liverpoolem vyčítají, že v nejprestižnější klubové soutěži Evropy dává branky jen v základní skupině.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Kanonýr Bayernu Mnichov Robert Lewandowski prožívá každý zápas a zvláště pak ty, kdy se mu v koncovce tolik nedaří.

Článek

Polský útočník ve službách Bayernu má formu jako hrom a je symbolem jarního procitnutí bavorského týmu. Vždyť v osmi zápasech německé ligy vstřelil sedm branek. Jenže při úvodním duelu osmifinále Champions leaague vyšel střelecky naprázdno. V součtu už se při zápasech play off Ligy mistrů netrefil v šesti duelech. „Jde o jiné zápasy. Robert nedostane tolik příležitostí jako v dalších duelech. Ale musí je proměnit, vytěžit maximum ze svého umění, jinak sen o finále zůstane nenaplněn," přisadil si prezident Bayernu Uli Hoeness.

Pro Lewandowského půjde navíc o pikantní duel. Liverpool vede Jürgen Klopp, pod jehož taktovkou se ještě v dresu Dortmundu polský útočník prodral mezi fotbalovou elitu a stal se nejobávanějším útočníkem světa.

„Nebýt trenéra Kloppa, těžko říct, jak by se moje kariéra vyvíjela. Probudil ve mně všechny instinkty potřebné pro fotbalového kanonýra. Nalil do mě víru, že mohu hrát na nejvyšší úrovni. Věřil mi a viděl ve mně něco, co jsem já sám neviděl," přiznal Lewandowski v rozhovoru pro goal.com.

Lewandowski má ve sbírce nepřeberné množství trofejí. Jedna vysněná mu chybí: za triumf v Lize mistrů! První šanci dostal v dresu Dortmundu, ale v květnu 2013 mu ji zmařil právě Bayern. Od té doby se polský fotbalista v nejprestižnější klubové soutěži s Bayernem, kam zamířil v létě 2014, prodral třikrát do semifinále, ale na poslední zápas soutěže čeká marně.

Jeho nynější forma má však být pro Bayern poukázkou nejen na postup přes Liverpool. „V Lize mistrů ve vyřazovací fázi hrajete vždy pod obrovským tlakem," nedělal si hlavu Lewandowski. „Liverpool má skvělou obranu. Není snadné si vytvořit skutečnou příležitost. Je potřeba být koncentrovaný a já doufám, že pokud dostanu, byť jedinou šanci, využiju ji," neskrýval kanonýr, že s týmem svého osudového trenéra nebude mít slitování.

Reklama

Související témata: