Hlavní obsah

Rosický chválil brankáře Eindhovenu a litoval zmařených šancí

LONDÝN

Neproměňování šancí stálo podle Tomáše Rosického fotbalisty Arsenalu lepší výsledek v osmifinálovém utkání Ligy mistrů na půdě PSV Eindhoven. Záložník litoval svých dvou promarněných příležitostí v prvním poločase a ocenil výkon soupeřova brankáře. Jediný gól zápasu z 61. minuty podle něj Arsenal srazil do kolen a pro zbytek duelu mu sebral lehkost z minulých utkání.

Článek

"V prvním poločase jsme měli řadu šancí, abychom zápas rozhodli, nebo šli minimálně do vedení. Jenže právě proto nás pak asi branka soupeře tolik srazila a my nebyli skutečně schopni už ničím odpovědět. Lehkost z předchozího průběhu utkání byla najednou pryč. Jsme z toho hodně zklamaní," uvedl dnes na svých webových stránkách Rosický.

Na brankáře Eindhovenu nevyzrál

"Malý Mozart" se v první půli dostal do dvou slibných šancí, ale ani při jedné z nich se mu nepodařilo navázat na doposud jediný přesný zásah v letošním ročníku Ligy mistrů z utkání na hřišti Hamburku. "V té první situaci mi míč ideálně narazil za obránce Thierry Henry, dokonce jsem si ho stačil přistrčit patičkou do dobré pozice. Zkoušel jsem vystřelit na zadní tyč, ale bohužel to neprošlo. A při té druhé jsem měl v úmyslu obstřelit brankáře, ale chyběla mi přesnost," prohlásil šestadvacetiletý středopolař.

Ocenil ale skvělý výkon brazilského brankáře Eindhovenu Gomese. "Určitě byl velice dobrý. Dokázal být hodně aktivní při vybíhání, dobře zmenšoval střelecký úhel a byl také hodně jistý při všech centrovaných míčích. Dokázal je velmi dobře sbírat, což u brankářů mimo britské soutěže nebývá zcela zvykem," pochválil Rosický Gomese, jenž mu v 13. minutě zlikvidoval nebezpečnou střelu z levé strany.

Rád by hrál proti Čechovi ve finále Ligového poháru

Na neúspěch musí Arsenal rychle zapomenout, protože ho už v neděli v Cardiffu čeká prestižní londýnský souboj s Chelsea ve finále Ligového poháru. "Dnes jsme dorazili nad ránem, a tak máme volno. Ale v dalších dnech se budeme připravovat v Londýně, do Cardiffu se cestuje až v sobotu," nastínil další program Rosický.

Prý sám ale zatím neví, zda vůbec ve finále nastoupí. "Teď vůbec není jasné, kdo na zápas poletí. Trenér se už několikrát nechal slyšet, že šanci až do konce soutěže budou dostávat mladí hráči, kteří se zasloužili o postup, a tak se naše sestava může lišit od té úterní. Nedá se to odhadnout," uvažoval český reprezentant.

Šance podle něj budou záviset také na tom, v jaké zahajovací jedenáctce svěřenci kouče Arsena Wengera nastoupí. "Naše sestava není tak jasná, ale přesto věřím, že si s tím poradíme stejně dobře jako v předchozí části soutěže, bez ohledu na složení týmu," uvedl Rosický, podle něhož Chelsea pomohl návrat opor Petra Čecha a Johna Terryho. "Je pravda, že jejich návrat defenzivu uklidnil a stabilizoval, to je vidět na posledních výsledcích," dodal tvořivý záložník.

A stihl se již hecovat s reprezentačním kolegou Čechem? "Na to zatím moc času nebylo, ale pokud bych do zápasu zasáhl, na souboj s ním se už nyní těším," prohlásil Rosický.

Reklama