Hlavní obsah

Fotbalista Van Bommel musí za trest propagovat fair play

NYON

Nizozemský fotbalista ve službách Bayernu Mnichov Mark van Bommel bude muset propagovat na některé z mládežnických akcí UEFA myšlenku fair play. Disciplinární komise evropské unie tak ve středu devětadvacetiletého záložníka potrestala za jeho neslušné gesto po vstřelení branky Realu Madrid v utkání Ligy mistrů.

Článek

Van Bommel před týdnem upravil výsledek zápasu na San Bernabeu na přijatelných 2:3 z pohledu Bayernu a po své trefě si neodpustil urážlivé gesto směrem k divákům.

Nizozemský reprezentant se po utkání omluvil fanouškům a tvrdil, že pouze reagoval na provokace jednoho ze soupeřů. Do mnichovského velkoklubu totiž Van Bommel přišel z Barcelony, která je považována za úhlavního rivala Realu.

Jak uvedla UEFA ve středu na své internetové stránce, rozhodla se v případě Van Bommela pro "inovativní řešení". "Bude nám k dispozici, aby propagoval zásady fair play na nějaké mládežnické akci, která bude ještě letos určena," uvedli představitelé unie v prohlášení.

Vedle toho dostal nicméně Van Bommel prozaické tresty v podobě pokuty 6200 eur a jednozápasového zákazu startu v pohárech s roční podmínkou.

Reklama