Hlavní obsah

Francouzské Lille neuspělo s protestem proti Giggsově brance

NYON

Evropská fotbalová unie UEFA zamítla stížnost francouzského Lille na kontroverzní branku Ryana Giggse z úvodního zápasu osmifinále Ligy mistrů. Záložník Manchesteru United zajistil svému týmu výhru 1:0 z přímého kopu, který rozehrál ve chvíli, kdy si domácí brankář ještě stavěl zeď. Rozhodčí však nenaznačil, že by měl hrát až na znamení píšťalkou, takže pravidla neporušil.

Článek

Vedení poraženého týmu si na Giggsovo chování stěžovalo, ale disciplinární komise UEFA minulý týden označila gól za platný. Stejný verdikt v pátek vynesla nezávislá odvolací komise. Do středeční domácí odvety tak anglický klub půjde s jednobrankovým náskokem.

Je mi fotbalu líto," komentoval rozhodnutí prezident Lille Michel Seydoux. Ten už dříve řekl, že možná půjde s případem až před mezinárodní sportovní arbitráž (CAS).

Nyní se k tomu ještě kvůli nedostatkům informací nedokázal vyjádřit. "Neučiníme žádná rozhodnutí, dokud se nedozvíme důvody tohoto verdiktu. Nebudeme se rozhodovat bez porady s naším právním oddělením," řekl.

I kdyby se Giggsův gól dostal až před arbitráž, je nepravděpodobné, že by její verdikt přišel ještě před středečním odvetným zápasem.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články