Hlavní obsah

Čech a Baroš sahají po postupu v Lize mistrů

PRAHA

Dva čeští fotbalisté se dnes večer mohou radovat z postupu do čtvrtfinále Ligy mistrů. Petr Čech bude hájit branku Chelsea v Londýně s FC Porto. Milan Baroš by mohl být žolíkem Lyonu v domácím duelu s AS Řím.

Článek

Čech o víkendu vychytal Portsmouth v Premier League (2:0), teď ho čeká bitva s Portem. Z portugalského přístavu se Chelsea vrátila s remízou 1:1. „Je to dobrá výchozí pozice pro postup a my ji chceme potvrdit. Postup máme ve svých rukou,“ uvedl český gólman k dnešní odvetě.

Kouč Chelsea José Mourinho v roce 2004 dovedl FC Porto k triumfu v Lize mistrů, teď stojí tento portugalský kouč proti svému bývalém týmu. „Mou touhou není vyřadit Porto, ale dostat se do čtvrtfinále,“ odmítl jitřit atmosféru. Chelsea bude postrádat kapitána Johna Terryho, který se zotavuje z nedávného zranění hlavy ve finále Ligového poháru proti Arsenalu. Jeho místo v obraně zaujme uzdravený Boulahrouz, Essien se má vrátit do středové řady. V obraně Porta by měl nastoupit bývalý hráč Sparty, Slovák Marek Čech.

Lyon bude hrát o čtvrtou účast ve čtvrtfinále Ligy mistrů v řadě a není jisté, že kouč Gérard Houllier pošle Milana Baroše na trávník od první minuty. Po víkendové výhře v St. Etienne jsou hráči Olympique naladění optimisticky. Také Římané šetřili opory De Rossiho, Perrottu, Taddeie a Manciniho. „Vyhráno ještě není, ale k postupu máme rozhodně blíž. Známe sílu svoji i soupeřovu,“ nechal se slyšet Milan Baroš.

Barcelona doufá v zázrak 

Obhájce trofeje Barcelona bude mít těžkou úlohu na trávníku vítěze Ligy mistrů z roku 2005 Liverpoolu. Doma prohrála 1:2. „Naše situace je rozhodně složitá. Abychom prošli dál, musíme mít po všech stránkách perfektní večer, kde nám vyjde absolutně všechno,“ řekl barcelonský kouč Frank Rijkaard, který pošle do útoku trio Eto’o, Messi, Ronaldinho.

Liverpool ještě nejásá, doma v Lize mistrů dosud žádný španělský klub neporazil.

„Ale když budeme hrát jako v sobotu proti Manchesteru, s nímž jsme nešťastně prohráli, vůbec nemám strach, že bychom Barcelonu nevyřadili a nedostali se do čtvrtfinále,“ tvrdil odhodlaně útočník Dirt Kuijt.

I když se bitva gigantů mezi Bayernem Mnichov a Realem Madrid hraje až ve středu, španělský devítinásobný vítěz nejcennější evropské trofeje už hlásí ztráty. Pro zranění nohy bude až 6 týdnů chybět záložník David Beckham, potíže má i útočník José Antonio Reyes.

Úterní program (začátky ve 20.45):
Chelsea-Porto (první zápas 1:1)
Lyon-AS Řím (0:0, vysílá ČT 2)
Liverpool-Barcelona (2:1)
Valencie-Inter Milán (2:2, ČT 4)

Reklama