Hlavní obsah

LM: Postup Valencie zastínila skandální bitka

Boxerský ring začínají v poslední době připomínat fotbalové stadióny. Další ze skandálních momentů, které nemají s kopanou nic společného, se odehrál v úterý ve Valencii při odvetě osmifinále Ligy mistrů. Záložník Interu Nicolas Burdisso odešel z hromadné bitky se zlomeným nosem, potyčky se přenesly ze hřiště i do tunelu a hlavní aktéry by neměl minout disciplinární trest. UEFA se událostmi bude zabývat 22. března.

Článek

Zápas ve Valencii skončil bezbrankovou remízou, což po výsledku 2:2 na Interu stačilo španělskému klubu k postupu. Oslavy však hned v jejich zrodu utnula bitka obou týmů, kterou vyvolali Burdisso a domácí Carlos Marchena. Po výměně názorů se Marchena podle agentury Reuters pokusil argentinského soupeře kopnout, načež vběhl na hřiště náhradník Navarro a poslal Burdissa k zemi.

"Zešílel, když vběhl na hřiště a praštil Burdissa. Zlomil mu nos. Hráči se musí naučit, jak se mají na trávníku chovat," prohlásil trenér Interu Roberto Mancini. Zklamání veřejně dávali najevo i hráči Valencie. "Bylo to naprosto zbytečné a hnusné," řekl novinářům domácí útočník David Villa. "Někteří prostě v takových vypjatých chvílích nejsou schopni kontrolovat své emoce. Je to hanba," dodal.

Navarro přijme jakýkoliv trest 

Navarro se za svůj zkrat omluvil. "Nikdy jsem se takhle nezachoval a jsem si jistý, že moje rodina ze mě bude hodně zklamaná. Stydím se a lituji, co jsem udělal," citoval jeho slova deník Marca. Domácí náhradník ještě neviděl televizní záznam svého činu a ani ho vidět nechce.

Podle vlastních slov nevběhl na trávník s cílem Burdissa zasáhnout. "Viděl jsem Burdissa a chtěl jsem je odtrhnout, ale prostě jsem ztratil hlavu," popsal osudné okamžiky. S trestem je dopředu smířený. "Strašně lituji toho, co se stalo, a přijmu jakýkoliv trest, který dostanu," dodal obránce, který se chce zraněnému soupeři telefonicky omluvit.

Trenér španělského týmu Quique Sanchez Flores může mít ve čtvrtfinále Ligy mistrů notně oslabený kádr. UEFA začala události vyšetřovat a její disciplinární komise se jimi bude zabývat na pravidelném zasedání 22. března. Čtvrtfinále soutěže začne 3. dubna. "Doufám, že nepřijdou vysoké tresty. Byl to problém mezi Marchenou a Burdissem, do něhož neměl Navarro zasahovat. Ani ostatní naši hráči, byla to chyba," zlobil se. Stejně jako Mancini bitku neviděl, protože už byl na cestě do šatny.

Reklama

Související témata: