Hlavní obsah

Arsenal po remíze s Eindhovenem v Lize mistrů končí

PRAHA

Ve fotbalové Lize mistrů jsou po osmifinálových soubojích ze hry oba loňští finalisté. Po úterním krachu šampiónů z Barcelony v Liverpoolu vypadl po duelu s Eindhovenem i Arsenal. "Kanonýři", kterým chyběl zraněný kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, doma nesmazali jednobrankové manko z prvního utkání a po remíze 1:1 jsou ze hry venku.

Článek

Arsenal sice od 58. minuty vedl, když hostující Alex smolně zamířil do vlastní branky, ale sedm minut před koncem hlavou ten samý hráč vyrovnal a odčinil předchozí zaváhání.

Čtvrtfinálovou účast si vedle Eindhovenu zajistily i Bayern Mnichov, Manchesterem United a AC Milán. Slavit tak může Marek Jankulovski poté, co italský tým až v prodloužení udolal Celtic Glasgow, v jehož základní sestavě se objevil další Čech Jiří Jarošík. Milánští vyhráli 1:0 díky brance záložníka Kaká ze třetí minuty nastaveného času. V dubnovém čtvrtfinále se vedle Jankulovského objeví z českých reprezentantů ještě gólman Chelsea Petr Čech.

Bayern porazil Real Madrid 2:1 a postoupil díky více brankám vstřeleným na hřišti soupeře. Mnichovskému celku výrazně pomohl Roy Makaay, který dal v jedenácté sekundě utkání nejrychlejší gól v historii soutěže. Roli favorita potvrdil v souboji s Lille i lídr anglické ligy Manchester United. Svěřenci trenéra Alexe Fergusona nad francouzským sokem vyhráli díky brance veterána Henrika Larssona 1:0 a navázali na stejnou výhru z prvního klání.

Alex odčinil vlastence 

Arsenal mezi elitní osmičkou Ligy mistrů nedoplní své rivaly z Premier League, Manchester a Chelsea. Londýňané sice měli většinu zápasu více ze hry, ale v prvním poločase se ve velkých šancích neprosadili Baptista s Tourém. Šťastné branky se dočkali až v 58. minutě, kdy se dezorientovaný stoper Alex nechtěně trefil do vlastní branky.

Arsenal si pak vynutil velkou převahu, postupový gól měli na noze Adebayor s Fabregasem, ale sedm minut před koncem přišel šok. Hleb zbytečně fauloval u postranní čáry a po následném trestném kopu brazilský stoper Alex přesnou hlavičkou nechal zapomenout na svůj předchozí kiks a poslal Eindhoven po dvou letech do čtvrtfinále.

Real v Mnichově podtrhl bídnou sezónu

Španělský fotbal ztratil ve dvou dnech v Lize mistrů oba své elitní vyslance. V úterý vypadla Barcelona, ve středu se v Mnichově rozplynuly postupové šance Realu. "Bílý balet" sice měl po úvodní výhře 3:2 k dobru jeden gól, ale rozdíl hned v první minutě smazal nizozemský útočník Makaay.

Naděje Realu se definitivně rozplynuly v 66. minutě, když se přesně trefil brazilský stoper Lúcio, snížení Van Nistelrooije z penalty sedm minut před koncem už Real nezachránilo a královský velkoklub jen podtrhl své letošní tápání.

Lille svedlo s Manchesterem při své premiéře ve vyřazovací fázi Ligy mistrů statečnou bitvu. Doma Olympique prohrál po sporné brance Giggse, který dal gól z trestného kopu ve chvíli, kdy si hosté teprve stavěli zeď. Ve středu Francouzi na stadiónu Old Trafford dlouho usilovali o vyrovnání série, ale nizozemský brankář Van der Sar se vytáhl proti střelám Keity, Dumonta i Obraniaka.

Kaká rozhodl v prodloužení o postupu AC Milán 

Osmnáct minut před koncem Manchester uklidnil svojí brankou švédský kanonýr Henrik Larsson, který se tak před návratem do Helsingborgu stylově rozloučil s Ligou mistrů v dresu United.

Vyrovnanou bitvu mezi AC Milán a Celtikem rozhodla až v prodloužení branka brazilského záložníka Kaká, jenž se šesti góly vede tabulku střelců. To už na hřišti nebyl Jarošík, po jehož střele zasáhl míč v pokutovém území rukou domácí legendy Maldiniho, ale rozhodčí penaltu neodpískal. Jarošík vystřídal po hodině hry, Jankulovski patřil znovu k nejaktivnějším hráčům AC a na hřišti strávil celý zápas.

Výsledky - osmifinále:
AC Milán - Celtic Glasgow 1:0 po prodloužení (0:0, 0:0)
Branka: 93. Kaká. Rozhodčí: Plautz (Rak.). Diváci: 52 918. První zápas 0:0. Postupuje AC Milán.
Arsenal - PSV Eindhoven 1:1 (0:0)
Branka: 58. vlastní Alex - 83. Alex. Rozhodčí: Hamer (Luc.). Diváci: 60 073. První zápas 0:1. Postupuje Eindhoven.
Manchester United - Lille 1:0 (0:0)
Branka: 72. Larsson. Rozhodčí: Medina Cantalejo (Šp.). Diváci: 75 182. První zápas 1:0. Postupuje Manchester United.
Bayern Mnichov - Real Madrid 2:1 (1:0)
Branky: 1. Makaay, 66. Lúcio - 83. Van Nistelrooij z pen. ČK: 82. Van Bommel - 82. Diarra. Rozhodčí: Michel (SR). Diváci: 66 000. První zápas 2:3. Postupuje Bayern.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články