Hlavní obsah

Jarošík mohl být hrdinou Celtiku, ale penaltu si nevymodlil

Záložník Celtiku Glasgow Jiří Jarošík křičel na rozhodčího a mocně máchal rukama, ale odpískání penalty pro svůj tým se v odvetě osmifinále Ligy mistrů na hřišti AC Milán nedočkal. Český fotbalista mohl být hrdinou skotského velkoklubu, když po jeho střele zasáhl domácí zadák Paolo Maldini míč v pokutovém území rukou.

Článek

Rakouský rozhodčí Plautz však odvahu k nařízení pokutového kopu nenašel. Celtic nakonec v Miláně prohrál 0:1 po prodloužení a se soutěží se rozloučil.

"Je to velká škoda. S Milánem jsme sehráli dva vyrovnané zápasy a jediný gól nás poslal ven," litoval Jarošík v rozhovoru s ČTK. Devětadvacetiletý středopolař byl ale ještě ve čtvrtek v poledne posmutnělý, když se se svými spoluhráči chystal na odlet z Milána do Glasgowa a pomyslel na spornou situaci z úvodu utkání.

Ta mohla dvojzápas výrazně ovlivnit: pokud by Celtic penaltu proměnil, museli by Milánští k postupu vstřelit dvě branky. "Těžko k tomu něco říkat, možná se to odpískat dalo. Ale třeba Marek (Jankulovski) i Maldini mi tvrdili, že to penalta neměla být v žádném případě. Maldini u mě prý byl hodně blízko, rukou prý nemohl nikam uhnout, prý byla jenom nastřelená," popisoval Jarošík debatu se svými oponenty, kteří měli na věc jiný názor.

S Jankulovským si vyměnil dres 

S Jankulovským, svým někdejším spoluhráčem z jednadvacítky a reprezentace, si po utkání mohl všechno důkladně vyříkat. "V Miláně je dlouhý tunel od hřiště k chodbám, takže bylo času dost. A také jsme si vyměnili dresy, to byla povinnost," podotkl s úsměvem Jarošík.

Necelý den po utkání ale stejně rozhodčímu nemohl přijít na jméno, a nešlo prý jen o Maldiniho ruku. "Podle mě to byl nejslabší článek jinak výborného zápasu. Opravdu nám moc nepomohl," poznamenal rozmrzele bývalý hráč Liberce a pražské Sparty, který ve středu strávil na hřišti 62 minut.

I na lavičce doufal v to, že Celtic má na to, aby milánský velkoklub na jeho půdě vyřadil. "Hráli jsme proti Milánu velmi dobře, za 180 minut jsme neinkasovali a to je v souboji s tak velkým týmem skvělý výsledek. Ale nakonec rozhodla maličkost, i když Kaká je fantastický hráč a tím gólem jen dokázal, že na hřišti opravdu všechny převyšoval. Škoda, že jsme ho pustili do takového sóla, měli jsme ho zastavit dřív," litoval Jarošík, který se dlouho netají svým obdivem k Milánu i jeho největším hvězdám a zvláště pak k Maldinimu. "Je neuvěřitelné, jakou si ve svém věku udržuje výkonnost," uvedl obdivně Jarošík.

Nyní hledí k titulu 

Když Kaká ve třetí minutě nastavení Celtic pokořil po dlouhém sólu, skotským šampiónům pořád stačil jediný gól, který by znamenal postup. "Pořád tam byly nějaké standardky a náznaky, i když je fakt, že nás už k vyložené šanci nepustili. Je škoda, že zápas nedospěl k penaltám, protože náš gólman Boruc je v úžasné formě a s ním bychom určitě měli velkou šanci na úspěch," uvažoval Jarošík.

Po vyřazení z Ligy mistrů teď hledí k úspěšnému dokončení sezóny ve skotské lize, kde má Celtic téměř nedostižný devatenáctibodový náskok před městským rivalem Rangers, s nímž se utká v neděli při dalším vypjatém derby. "Škoda, kdybychom postoupili přes Milán, nálada by asi byla fantastická. Ale i tak to bude superzápas," těšil se Jarošík.

Toho bude zajímat i úterní nominační tisková konference, na níž reprezentační kouč Karel Brückner oznámí jména hráčů, s nimiž počítá na klíčový kvalifikační zápas s Německem. "Podívám se, jak to dopadne. A možná budu i trochu doufat," dodal s úsměvem Jarošík, který se naposledy v reprezentaci objevil v listopadu roku 2005. Od té doby v národním týmu chyběl - buď jej opomíjel kouč Brückner, nebo se Jarošík omluvil kvůli zranění.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články