Hlavní obsah

Viktoriáni si přáli spíš Basilej. V Řecku je čeká test odvahy v bouřlivém prostředí

Plzeň

Ještě nikdy neměli tak jednoduchý los. V osudí si mohli vybrat jen ze dvou protivníků. Radši by brali Basilej, fotbalisté Viktorie Plzeň si však ve 2. předkole Ligy mistrů zahrají s Olympiakosem Pireus, silným soupeřem. První zápas odehraje český vicemistr 23. nebo 24. července doma, odveta je na programu o týden později v Řecku. Rozhodl o tom dnešní los ve švýcarském Nyonu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník a David Limberský z Viktorie Plzeň v utkání se Slavií.

Článek

Jednoduchý los, ale těžký soupeř. Tak dopadli viktoriáni v Nyonu.

„U řeckých týmů se stává, že během sezony často změní kádr, takže si počkáme a budeme zjišťovat. Vím, že Olympiakos postoupil z těžké skupiny Evropské ligy a na jaře pak vypadl s Dynamem Kyjev. Mají portugalského kouče, takže jistě budou i ofenzivně ladění," reaguje na klubovém webu trenér Pavel Vrba.

„Řecký fotbal je všeobecně hodně silný, o čemž jsme se v Česku v minulosti již několikrát přesvědčili. Zároveň si uvědomuji, že nás čekají podobné klimatické podmínky jako třeba v Larnace. Takže se musíme na podmínky i na soupeře dobře připravit a udělat vše pro postup," zdůrazňuje kouč.

Venku je čeká peklo

Hráči se shodují, že jim byla milejší druhá z možných variant. "Přiznám se, že jsem si přál spíše Basilej," netají kapitán Roman Hubník. „Přál jsem si Basilej a první zápas venku, takže mi tip příliš nevyšel... Ale je to realita a my uděláme vše pro postup," přidává se další zkušený obránce David Limberský.

„S řeckým fotbalem mám zkušenost ještě z dob, kdy jsme se Spartou narazili na Panathinaikos Atény. I nyní bude Olympiakos nepříjemným soupeřem. V Řecku nás čeká bouřlivé prostředí a náročné počasí, ale věřím, že se s tím popereme a uděláme maximum pro postup. Klíčový bude první zápas doma, musí být plný dům a fanoušci naším pověstným dvanáctým hráčem. Tady je budeme hodně potřebovat," zdůrazňuje Hubník.

„Bouřlivé prostředí? Odehráli jsme již několik zápasů například v Turecku, už máme dost zkušeností. Venku nás čeká peklo, takže musíme uhrát co nejlepší výsledek doma v prvním zápase. Zde bychom mohli využít právě naše pohárové zkušenosti," doufá Limberský.

Věříte, že fotbalisté Plzně postoupí přes Olympiakos Pireus?
Ano.
44,7 %
Ne.
55,3 %
Celkem hlasovalo 1567 čtenářů.

Reklama

Související témata: