Hlavní obsah

Kouč Eindhovenu: Pomohl by jen výkon z jiné planety

PRAHA

V úterý odstartovalo úvodními zápasy čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů a nejblíže postupu je zatím FC Liverpool. Vítěz LM zpřed dvou let vyhrál 3:0 v Eindhovenu nad místním PSV. V duelu gigantů se AC Milán rozešel s mnichovským Bayernem po remíze 2:2. V Eindhovenu se s postupem mezi nejlepší čtyři týmy soutěže už rozloučili. „Museli bychom být z jiné planety, abychom postoupili,“ řekl po zápase trenér PSV Ronald Koeman.

Článek

Krůček od postupu do semifinále prestižní soutěže je FC Liverpool. Britský tým deklasoval v Eindhovenu domácí PSV 3:0, góly vstřelili Gerrard, Riise a Crouch. Kapitán vítěze Ligy mistrů z roku 2005 ale varuje, že Reds ještě v semifinále nejsou. „Nesmíme ještě na postup myslet jako na hotovou věc. Stále nás čeká práce v odvetě a my musíme být profesionálové a vedení si ohlídat,“ říká Gerrard na klubových stránkách . Kapitán Liverpoolu navíc svojí trefou překonal Iana Rushe v klubových tabulkách nejlepších pohárových střelců.

Spokojený byl po jasné výhře i španělský trenér Rafael Benítez. Toho může jen mrzet vážné zranění Fabia Aurelia. Brazilský hráč si podle prvních informací přetrhl achilovku a čeká jej několikaměsíční přestávka. „Hráli jsme dobře. Bylo to organizované, efektivní vystoupení. Ale všichni jsme teď vy myšlenkách s Fabiem,“ řekl po zápase Benítez.

Smířený s vyřazením je kouč PSV Ronald Koeman. Nizozemský klub v minulém kole vyřadil Arsenal, Liverpool jej ale v úvodním zápase čtvrtfinále dokonale zaskočil. „Nevidím žádnou šanci. Museli bychom být z jiné planety, abychom postoupili,“ citují klubové stránky slova Koemana z pozápasové tiskové konference.

„Po druhém gólu Riiseho bylo po zápase. Liverpool byl pro nás moc velké sousto. Vůbec jsme nebyli schopní jej ohrozit nevytvořili jsme si v ofenzívě šanci,“ dodal bývalý skvělý obránce. I Eindhoven přišel o jednoho hráče, Farfán si poranil kolenní šlachu a ve středu jej čeká vyšetření na magnetické rezonanci.

V Mnichově si jsou jistí postupem

Krok k postupu udělal v úterý vítěz Ligy mistrů z roku 2001 Bayern Mnichov. Bavorský velkoklub díky gólu stopera Van Buytena z nastavení veze cennou remízu 2:2 z hřiště dalšího giganta - AC Milán. „V odvetě ale určitě potřebujeme podat lepší výkon,“ uvědomuje si na klubových stránkách manažer Bayernu Uli Hoeness. Převahu domácích po zápase přiznal i trenér Otmar Hitzfeld. „Milán byl po většinu času lepším týmem, hrál rychlý technický fotbal. Jsem si ale jistý, že postoupíme. Dva vstřelené góly z hřiště soupeře je skvělá výchozí pozice,“ je optimistou Hitzfeld.

Nespokojenost pochopitelně panuje v týmu šampióna Champions League z roku 2003. „Výsledek mě zklamal. Mnichov vstřelil dva šťastné góly, se kterými jsme nemohli nic dělat,“ citují klubové stránky kouče Carla Ancelottiho. „Odehráli jsme ale skvělý zápas a zasloužili si vyhrát. Stále ale máme šanci uspět v odvetě, bude to ale strašně těžké,“ dodal Ancelotti.

Reklama