Hlavní obsah

Ferguson chválil po utkání Ligy mistrů s AS Řím Rooneyho

ŘÍM

Sir Alex Ferguson, trenér lídra Anglické fotbalové ligy Manchesteru United, si je jistý, že jeho svěřenci dokáží v postup do semifinále Ligy mistrů přetavit středeční porážku od AS Řím. Italský tým vyhrál v prvním utkání čtvrtfinále na svém hřišti 2:1, rozhodující branku vstřelil již po čtyřech minutách na hřišti střídající Vučinič. Odveta na Old Trafford je na programu za šest dní, tedy v úterý.

Foto: REUTERS/Tony Gentile

Wayne Rooney sprintuje za míčem během čtvrtfinálového utkání proti AS Řím.

Článek

Kouč AS Řím Luciano Spalleti si je vědom hrozby ze strany Manchesteru, která ještě vzrostla poté, co se ´Rudým ďáblům´ podařilo vstřelit na italské půdě branku. „Rozuzlení přinese až odvetné utkání, ale můj tým již teď dokázal, že je schopný hrát na té nejvyšší úrovni a držet krok se soupeřem takových kvalit, jakým Manchester bezesporu je,“ řekl trenér mužstva z věčného města po utkání.

„S výsledkem jsem spokojený, vždy je klíčové na hřišti soupeře skórovat,“ hodnotil Sir Alex Ferguson výsledek a dodal: “Řím je jedním z nejlepších celků, s jakými jsme se tuto sezónu setkali. O to víc mne vstřelená branka těší.“

Jejím autorem byl Wayne Rooney, který s přehledem vyřešil situaci v pokutovém území. Akci načal krásným a pro sebe již typickým sólem Portugalec Ronaldo. „Wayne Rooney je stále mladý hráč, který se vyvíjí, ale dnes vstřelil nádherný gól,“ pochválil svého svěřence Ferguson a připomněl, že se Rooney i aktivně zapojoval do obrany, když to bylo třeba.

„Kdybychom měli více štěstí, mohli jsme vyhrát větším rozdílem. Dařilo se nám kontrolovat jejich útočné výpady, na to, co předvedl Ronaldo, jsme ale byli krátcí,“ konstatoval Spaletti a dodal: „Velmi mě to mrzí, protože to byla jedna z mála šancí, které si soupeř vypracoval.“

Manchesteru se vyplatila odvážná sázka na útok 

Určujícím momentem utkání bylo brzké vyloučení, které oslabilo anglický tým. Zkušený Paul Scholes byl po druhé žluté kartě vyloučen již ve 34. minutě, Manchester se ale jen na bránění nevrhnul, což ocenil i domácí trenér.

„Ferguson dobře zariskoval, když i po vyloučení nechal na hřišti tři útočníky. Na jejich polovině jsme obvykle hráli s šesti hráči proti šesti bránícím Angličanům. Jeho chytrý tah byl odměněn tolik důležitou vstřelenou brankou na hřišti soupeře,“ vysekl svému protějšku poklonu Spalleti.

„Poté, co nás na hřišti zbylo deset, jsme se pokusili eliminovat ofenzivní sílu soupeře zhuštěním středu hřiště. Je smutné přijít pro odvetu o borce, jako je Scholes,“ posteskl si trenér Manchesteru, zároveň ale odmítl složit zbraně: „Myslím, že máme velmi dobrou šanci i přes porážku postoupit. Ve stejné situaci jsme byli již mnohokrát a také se nám to podařilo.“

Reklama

Související témata: