Hlavní obsah

Mourinho se po utkání s Valencií rozplýval nad Silvovým gólem

Anglický fotbalový gigant, vítěz posledních dvou ročníků Premier League Chelsea, dokázala na svém stadiónu Stamford Bridge v prvním utkání čtvrtfinále milionářské Ligy mistrů pouze remizovat s oslabenou Valencií 1:1. Ta má tak výhodnější výchozí pozici před odvetou, která se uskuteční za šest dní na trávníku arény Mestalla ve Španělsku.

Foto: REUTERS/Felix Ordonez

Petr Čech gestikuluje během čtvrtfinále Ligy mistrů proti Valencii.

Článek

Valencie přijela na Stamford Bridge výrazně oslabena, protože kouč Quique Sánchez Flores postrádal zraněné Baraju, Edua a především kanonýra Morientese, ale i dvojici potrestaných rváčů Navarra s Marchenou. V zápase navíc asi na měsíc přišel o Vicenteho, který si poranil podkolení šlachu. V dresu Blues na posledních patnáct minut nastoupil dlouhodobý rekonvalescent Joe Cole: „Dvě vleklá zranění mě stála skoro celou sezónu. Doufám, že až naberu kondici a opráším svůj styl, budu pro mužstvo platný jako dříve.“

Skóre otevřel ve třicáté minutě dalekonosnou, krásně umístěnou křižnou střelou valencijský David Silva. Za nádhernou označil trefu také kouč španělského mužstva Quique Sánchez Flores. „Myslím si, že výsledek odpovídá průběhu hry. Utkání nebylo nijak zvlášť úžasné, ale Valencie vstřelila úžasnou branku,“ zaplesal nad Silvovou trefou i trenér Chelsea Mourinho. „V prvním poločase šlo všechno podle našich představ, po změně stran to bylo ale o poznání těžší,“ zhodnotil průběh střetnutí Flores.

Didier Drogba, kanonýr z Pobřeží Slonoviny, vyrovnal krátce po změně stran. Přerušil tak šest zápasů dlouhý gólový půst a zároveň vstřelil svou třicátou trefou v probíhající sezóně. Takový počin se nepodařil žádnému hráči Chelsea dlouhých dvaadvacet let. „Není to pro nás nejlepší výsledek. Ukázali jsme ale silný charakter poté, co se soupeři podařilo vstřelit ten neuvěřitelný gól. Můžeme stále věřit ve své síly a postup do semifinále,“ uvedl tahoun londýnského klubu Drogba.

Španělský klub byl v letech 2000 a 2001 ve finále nejprestižnější evropské klubové soutěže, v roce 2004 dokázal vyhrát Pohár UEFA. Chelsea je naopak vzhledem k obrovským výdajům na hráčské posily z posledních sezón lačná po další trofeji. Trenér Mourinho také v podstatě bojuje o své místo na lavičce anglického klubu.

„Je v silách mého týmu ve Španělsku vyhrát, nebo tam alespoň remizovat 1:1,“ burcoval portugalský trenér. „Objektivně jsme ve výhodě, vše se ale vyřeší až v našem domácím prostředí,“ kontroval trenér Valencie.

Reklama

Související témata: