Hlavní obsah

Čech si gól inkasovaný proti Valencii nevyčítá

Ani umění brankáře Chelsea Petra Čecha nestačilo ve středečním čtvrtfinále Ligy mistrů na dalekonosnou ránu Silvy z Valencie. Český gólman si inkasovaný nijak nevyčítá a i přes nepříliš příznivou remízu 1:1 nepochybuje o tom, že se Chelsea příští úterý ve Španělsku popere o postup.

Článek

Čtyřiadvacetiletý gólman před zápasem s Valencií v anglické Premier League 712 minut neinkasoval, ale ve středu se musel ohlédnout za míčem do sítě už po půlhodině hry. Proti povedené střele Silvy ale prý moc šancí zakročit neměl. "Silva to kopnul krásně. Nabral míč tak, že v první fázi letěl vysoko, a pak rychle a přesně zapadnul za tyč. Skočil jsem po něm, ale moc s tím dělat nešlo," popsal Čech na svých internetových stránkách situaci, která Chelsea hodně otřásla.

I Čech připustil, že vedoucí gól španělského soupeře duel výrazně ovlivnil. "Byl to přesně ten gól, který soupeř potřeboval. Pomohl jim ve způsobu hry, mohli se po něm stáhnout do dobře organizované obrany a čekat na brejky," uvedl plzeňský rodák a ocenil, že se jeho spoluhráči nenechali nepříznivým vývojem zlomit. "Dokázali jsme se s tím vypořádat a vyrovnali jsme. Nakonec jsme mohli dát i vítězný gól, ale to se nám už nepovedlo," poznamenal.

Vstřelit první gól 

V odvetě podle něj bude mít mírnou výhodu Valencie. "K postupu jí totiž stačí i bezbranková remíza," připomněl Čech postupovou matematiku. "Vyhrát venku je ale rozhodně v našich silách, máme na to mužstvo s řadou hráčů z velkými zkušenostmi z Ligy mistrů, ať už je to Ševčenko, Ballack, Terry, Drogba, Lampard nebo Carvalho. V odvetě bude pro nás důležité vstřelit první branku," uvažoval Čech, který pozorně sleduje i vývoj zbývajících čtvrtfinálových sérii.

Pokud by Chelsea postoupila, narazí s největší pravděpodobností na Liverpool. Ten si totiž do odvety přiveze z Eindhovenu takřka nedostižný tříbrankový náskok. "Pokud se nestane v odvetě obrovský zázrak, tak je jasné, že se do semifinále dostane Liverpool. Ve zbývajících dvou čtvrtfinále mají podle mě mírnou výhodu Bayern a AS Řím. Pro Manchester není nic ztraceno, ale bude to mít v odvetě proti AS dost těžké," uvažoval český reprezentační gólman.

Ten nyní na několik dní pustí Ligu mistrů z hlavy a bude si zase všímat hlavně anglické ligy, kde druhá Chelsea ztrácí na Manchester United šest bodů. Čech ví, že jeho tým v sobotu v londýnském derby proti Tottenhamu nesmí klopýtnout. "V této fázi soutěže je už klíčové každé ligové kolo. My víme, že jakmile zaváháme, je hotovo a máme po nadějích na titul," upozornil.

Reklama

Související témata: